8 tipuri de investigatii pe care orice femeie trebuie sa le faca - Woman2woman.ro


8 tipuri de investigatii pe care orice femeie trebuie sa le faca

By on November 13, 2018
Share Button

Sanatatea este foarte importanta pentru fiecare femeie, mai ales ca acestea sunt mai sensibile decat barbatii si se pot imbolnavi mult mai usor. Mai mult decat atat, pe masura ce o femeie inainteaza in varsta, exista riscul sa apara anumite afectiuni specific feminine, care trebuie rezolvate cat mai din timp, pentru a nu aparea complicatii.

De aceea, orice femeie trebuie sa aiba grija de sanatatea ei si sa apeleze la metode de preventie, chiar daca se simte bine sau este tanara si crede ca nu i se poate intampla nimic rau. Este mult mai bine si mai usor sa previi decat sa tratezi. Iata care sunt 8 tipuri de investigatii pe care orice femeie trebuie sa le faca pentru a-si verifica sanatatea.

1.Analizele de sange

Analizele de sange trebuie realizate in fiecare an, mai ales daca duci o viata sedentara sau ai un ritm alert in fiecare zi. Fie ca este vorba despre analizele uzuale sau hormonale, orice femeie trebuie sa se prezinte la medicul de familie sau specialist pentru a-i recomandat o serie de analize de sange.

2.Ecografia in sarcina

Orice femeie care e insrcinata trebuiesa sa mearga constant la ginecolog pentru a face cate o ecografie pentru sarcina. Aceasta este singura metoda imagistica cu ajutorul careia se poate vedea fatul, fara sa il expui la radiatii. Ecografia de sarcina se face pe toata perioada sarcinii, incepand de la cea de confirmare a sarcinii.

3.Ecografie mamara

Majoritatea medicilor ginecologi le recomanda fetelor din momentul in care au implinit varsta de 20 de ani sa invete sa isi palpeze singure sanii pentru a putea depista eventuale nereguli. In cazul palparilor se pot depista nodulii. Este bine sa faci o data pe an si o ecografie de san prin intermediul careia se vede exact daca exista vreun chist sau o tumoare, mai acestea ca pot sa nu dea simptome clare. Vezi preturile pentru o ecografie mamara.

4.Testul de depistare a osteoporozei

Investigatia se numeste densitometrie osoasa si este foarte importanta pentru orice femeie deoarece acestea sunt mai predispuse la osteoporoza, mai ales dupa menopauza. Aceasta investigatie nu este dureroasa si dureaza cateva minute, recomandat sa se efectueze o data pe an dupa trecerea varstei de 50 de ani.

5.Ecografia abdominala si pelvina

Ecografia abdominala totala, care include ecografie abdominala si ecografia pelvina, este de asemenea foarte importanta pentru femeile care in special se plang de dureri de abdomen. Aceasta ecografie este benefica pentru ca poate urmari atat organele interne, dar si vezica urinara, uterul si ovarele.

6.Testul Papanicolau

Avand in vedere ca exista riscul de cancer de col uterin in cazul femeilor, testul Papanicolau vine ca un colac de salvare, deoarece este in masura sa depisteze o astfel de afectiune inca din faza initiala. Important este ca acesta sa fie realizat o data la sase luni. Este recomandat pentru orice femeie care si-a inceput viata sexuala.

7.Ecografia transvaginala

In cadrul unei ecografii transvaginale se pot vedea cavitatea uterina si aspectul ovarelor. Aceasta ecografie arata clar ceea ce se intampla in interiorul aparatului reproducator feminin. Este recomandat sa mergi la ginecolog pentru a face o ecografie transvaginala, chiar si daca nu ai nici un simptom. De exemplu, chisturile de pe ovare pot sa nu prezinte niciun simptom, insa acestea sunt o cauza a infertilitatii la femei.

8.Analize pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala

Odata cu inceperea vietii sexuale este necesar sa stii ca trebuie sa te protejezi, mai ales daca ai mai multi parteneri. Aditional, te poate ajuta foarte mult sa mergi sa faci si analize pentru depistarea acestor boli cu transmitere sexuala. Unele dintre ele nu dau deloc simptome mai ales in faza de inceput si este deosebit de important sa le depistezi la timp si ca sa le tratezi.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *