8 cauze ale disfunctiilor sexuale - Woman2woman.ro


mancare de post

8 cauze ale disfunctiilor sexuale

By on January 14, 2012
Share Button

disfunctii sexualeAi putea sa crezi ca tinerii nu au cum sa treca prin probleme cum ar fi disfunctiile sexuale, insa cazurile tot mai des intalnite contrazic aceast lucru. Chiar daca nu sunt la fel de grave precum disfunctiile intalnite la varsta adulta sau la varsta a treia, acestea pot ascunde afectiuni mai grave sau un stil de viata nesanatos.

1. Bolile vasculare

Bolile vasculare pot limita fluxul de sange. Pentru ca femeile si barbatii sa devina apti pentru sex din punct de vedere fizic este nevoie de un flux de sange crescut la nivelul organelor genitale. Bolile vasculare, insa, pot permite sangelui care a intrat in organele genitale sa scape incet.

2. Diabetul zaharat

Diabet zaharat poate provoca chiar leziuni ale nervilor, ceea ce poate duce la uscaciune vaginala la femei si dificultatile erectile la barbati.

3. Nivelul hormonal

Nivelurile hormonale (testosteron la barbati si femei si estrogen la femei), pot avea un impact asupra functiei sexuale si pot cauza problemele sexuale.

4. Consumul de alcool

Cercetatorii au identificat consumul de alcool, ca fiind un factor de risc pentru disfunctiile sexuale. Chiar daca un pahar de vin nu influienteaza negativ sau chiar poate potenta dorinta sexuala, cantitatile mari sau anumite tipuri de bauturi alcoolice au efect invers.

5. Medicamentele

Efectele secundare ale unor medicamente pot avea impact asupra dorintei sexuale, excitarii sau asupra orgasmului atat la barbati cat si la femei. Printre cele mai intalnite medicamente sunt cele din categoriile de: antidepresive, antialergice, anticonceptionale, medicamentele de reglare a tensiunii arteriale, medicamente anticolesterol.

6. Fumatul

Fumatul creste riscul indirect, deoarece creste riscul de a dezvolta boli de inima, hipertensiune arteriala si a altor boli care sunt factori de risc biologic.

7. Procesul natural de imbatranire

Varsta este una dintre cauzele cele mai importante ale aparitie disfunctiilor sexuale si cel mai greu de tratat. Exista si in acest caz tratamente care, insa, pot doar sa amelioreze, nu si sa inlature in totalitate problema.

8. Factorii de risc psihosociali

Tulburarile psihice (de exemplu, depresie, anxietate, tulburari de consumul de substante, tulburari de alimentatie), emotii (de exemplu, anxietate), ganduri maladaptive (de exemplu, fiind distras in timpul actului sexual) si de atitudini negative fata de sex (de exemplu, masturbarea este murdar , sexul premarital este gresit, sexul în cadrul casatoriei este exclusiv în scopul de procreare) pot duce la disfunctii sexuale. In acest caz, trebuie sa se renunte la substantele care genereaza aceste disfunctii si sa se ceara ajutorul unui psiholog.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *