7 moduri in care yoga te ajuta sa iti imbunatatesti viata – Woman2woman.ro

7 moduri in care yoga te ajuta sa iti imbunatatesti viata

By on August 22, 2017
Share Button

Sigur ai auzit deja de yoga, practica minune care te ajuta sa iti imbunatateti atat fizicul, cat mai ales psihicul. Yoga este o practica Indiana veche de mii de ani, care a ajutat de-a lungul timpului o multime de oameni sa se dezvolte spiritual, psihic si fizic. Mai mult ca oricand, acum yoga a devenit o practica in tendinte si a fost recunoscuta si apreciata din ce in ce mai mult. Iata 7 moduri in care yoga te ajuta sa iti imbunatatesti viata.

yoga

1.Yoga previne sau amelioreaza unele boli

Oamenii de stiinta si medicii sunt de acord ca yoga ajuta la prevenirea sau ameliorarea unor bolii precum: bolile de inima, hipertensiune, astm, diabet sau a simptomelor de menopauza. De asemenea, depresia sau anxietatea sunt mult atenuate urmand yoga. S-a demonstrate faptul ca dupa 9 saptamani de yoga, cursantii beneficiaza de o reducere semnificativa a anxietatii si a depresiei, precum si a ideatiei suicidare.

Asadar, pentru o sanatate fizica si psihica mai buna, ia in calcul yoga. Aceasta deprindere te va ajuta sa fii mai sanatoasa si mai echilibrata.

2.Obtii relaxare

Esti nervoasa? Stresata? Problemele nu te lasa deloc sa te relaxezi? Yoga te va ajuta reducand hormonul stresului si relaxandu-te. Fa-ti timp si urmeaza yoga cu regularitate si te vei bucura de efectele benefice ale acesteia.

Vei invata sa te reechilibrezi si sa te relaxezi si vei privi viata cu alti ochi si cu mult mai mult calm. Asta va duce si la o mai buna forma psihica, dar si la relatii mai armonioase cu cei din jur.

3.Vei fi mai flexibila

Daca muncesti mult in fata calculatorului sau la birou ori daca esti mai sedentara, yoga este alegerea perfecta pentru tine. Acesta practica te va ajuta sa iti rezolvi probleme ale sedentarimului, precum durerile de spate sau de coloana si te va ajuta sa devii mai mobila, mai flexibila.

Rezultatul? Te vei misca cu mai multa usurinta si nu vei mai avea acele moment neplacute in care simti ca te ridici sau te apleci cu greu. De asemenea, vei scapa si de durerile cauzate de periodele lungi de imobilitate.

Dar pentru a practica yoga in mod corect e nevoie sa urmezi un curs, ghidata de un antrenor de yoga. Acesta iti va explica principalele pozitii si se va asigura ca le vei executa corect, astfel incat acestea sa te avantajeze, nu sa iti cauzeze probleme.

yoga

4.Iti poti face mai multi prieteni

Te poti bucura de yoga la orice varsta si urmarea unui astfel de curs te va ajuta sa socializezi si sa iti largesti cercul de prieteni. De asemenea, cursul te va ajuta sa fii mai bine dispusa si mai increzatoare in tine.

Daca esti din Bucuresti, iti recomandam cursul de yoga kundalybi la care te poti inscrie aici, la telefon: 0742282926 sau la email officecoursyoga@yahoo.com

5.Yoga te face mai fericita

Te simti trista? Stai in pozitia lotusului. Un studiu a aratat ca practica consistenta de yoga imbunatateste starea psihica. Mai exact, duce la o crestere semificativa a nivelului de serotonina (hormonal fericirii) si scade nivelul de cotizol (hormonal stresului). Asdar, practica yoga in mod regulat si in scurt timp poti vedea o imbunatatire a starii tale psihice. Mai multa yoga, mai multa fericire.

6.Te ajuta sa te concentrezi

Practica yoga te ajuta sa te concentrezi mai bine, imbunatateste memoria si chiar scorul IQ. Asadar, yoga nu este un sport doar pentru psihic si fizic, ci si pentru intelect. Asta deoarece te va ajuta sa fii mai eficienta, sa gandesti mai rapid si mai clar si sa te descurci mai bine in situatiile care impugn un raspuns rapid.

7.Iti imbunatateste sistemul imunitar

Yoga imbunatateste functia imunitara a organismului, meditatia avand cel mai bun efect dovedit. Mai exact, aceasta are un efect benefic asupra functionarii sistemului imunitar, stimulandu-l atunci cand e necesar, pentru a putea lupta cu bolile, sau scazandu-l cand e necesar, in cazul bolilor autoimune cum e psoriazisul, de exemplu.

De asemenea, yoga presupune respiratia pe nas, care filtreaza aerul, il incalzeste si il umezeste. Astfel, astmul poate fi atenuat si la fel si alergiile la polen sau praf.

Asadar, daca iti doresti o viata mai buna, urmeaza un curs de yoga.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *