5 semne ca o relatie va dura - Woman2woman.ro


5 semne ca o relatie va dura

By on October 12, 2016

mancare de post

Share Button

Nicio relatie nu seamana cu alta. Unele debuteaza cu o atractie puternica si se sfarsesc rapid, altele se contureaza treptat si pot avea mai multe sanse de supravietuire. Cum poti sti inca de la inceput daca relatia ta are sanse sa dureze?

Specialistii in domeniu sunt de parere ca rupturile nu se datoreaza parerilor diferite pe care le au partenerii, ci incapacitatii de a comunica atunci cand intervin anumite divergente. De regula, problemele apar atunci cand unul dintre parteneri nu e in stare sa il accepte pe celalalt asa cum este si incearca sa il schimbe.

Iata cele 5 semne care iti spun ca relatia voastra are sanse sa dureze:

cuplu

1. Sunteti politicosi unul cu celalalt

Cand purtati o discutie, aceasta este cordiala si amicala. Iti tratezi partenerul ca pe un egal, iar el procedeaza la fel. Nu trebuie sa il asezi pe un piedestral sau sa il subestimezi, ci sa il apreciezi la adevarata valoare. Daca va tratati reciproc cu respect, relatia voastra are mari sanse sa dureze.

2. Va plangeti, dar nu reprosati

In viata intervin anumite probleme care ne nemultumesc. Dar nu trebuie sa ii reprosati nimic partenerului, dand intotdeauna vina pe el pentru ce nu va convine. Chiar daca mai greseste uneori, incearca sa ramai pozitiva si sa ii explici cu calm ce ti se pare ca nu este in regula, fara a readuce in discutie alte greseli pe care poate le-a facut in trecut.

3. Nu cautati cearta cu orice pret

Intr-o relatie trebuie sa vorbim limbajul dragostei. Fara insulte, reprosuri si comentarii care ranesc si pot conduce la o indepartare treptata. La nervi putem spune vorbe grele, pe care le vom regreta ulterior, fara posibilitatea de a repara. Invata sa te abtii si nu ii spune partenerului vorbe pe care nici tu nu ai vrea sa le auzi vreodata din partea lui.

4. Nu incerci sa domini relatia

Conflictele trebuie rezolvate intotdeauna pe cale amiabila. Cand intervine o disputa nu trebuie neaparat sa iti impui punctul de vedere, fara a asculta pana la capat si opinia celuilalt. Aminteste-ti sa esti intr-o relatie cu omul pe care il iubesti si ca impreuna trebuie sa gasiti solutia cea mai buna pentru rezolvarea oricarei probleme.

5. Nu iti neglijezi sau ignori partenerul

Trebuie sa il asculti pe cel de langa tine si sa nu fii ambitioasa dupa o disputa. Arata-ti compasiunea si fii intelegatoare. Daca reusesti sa pastrezi o atitudine pozitiva, inseamna ca sunteti un cuplu capabil sa imparta atat momentele placute, dar si pe cele neplacute sau deceptiile.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *