3 tipuri de abilitati care te pot ajuta sa-ti gasesti mai rapid un loc de munca! - Woman2woman.ro


3 tipuri de abilitati care te pot ajuta sa-ti gasesti mai rapid un loc de munca!

By on May 12, 2019

mancare de post

Share Button

Simti  ca a sosit momentul pentru o schimbare in viata ta? Nu esti satisfacuta pe plan profesional cu actuala pozitie? Sau poate ai luat in urma cu ceva timp o pauza si vrei sa te reintorci pe piata muncii. Iti cauti un loc de munca sau vrei sa-l schimbi pe cel actual?

Acest articol va fi un raspuns extrem de util la o intrebare foarte des intalnita in astfel de situatii: Ce abilitati trebuie sa am pentru a capata mai rapid un job?

Specialistii OLX au analizat o multime de cazuri si au recurs la cercetare pentru a realiza un ghid extrem de util in ceea ce priveste abilitatile si competentele necesare in ziua de azi pe piata muncii, pentru a te angaja.

E timpul pentru o schimbare in viata ta – ce te defineste si ce anume ai vrea sa faci incepand chiar de acum?

Te simti plafonata la actualul job sau simti ca locul tau in echipa nu mai este valorificat la adevaratul potential? E timpul sa-ti cauti un nou job. Iar daca tot suntem la acest capitol, invata cum poti sa-ti dai demisia si care sunt drepturile si obligatiile tale in cazul acesta.

Vezi ce inseamna demisia din punct de vedere legal, ce tipuri de demisie exista si ce presupun acestea si multe alte detalii si sfaturi utile in acest articol.

Iar daca NU ESTE CAZUL unei demisii in ceea ce te priveste, daca esti in simpla cautare a unui loc de munca dupa o pauza sau dupa absolvirea studiilor, citeste articolul pana la capat pentru a afla ce abilitati si ce competente sunt necesare pentru a intra pe piata muncii si care sunt diferentele intre ele.

3 tipuri generale de abilitati utile pentru a-ti gasi un loc de munca

In cazul in care te prezinti la un interviu sau aplici cu CV-ul pentru un post de munca, experienta ta si ceea ce stii pot trece cu usurinta neobservate de catre angajator, daca nu stii sa le pui in valoare.

De fiecare data cand iti completezi in CV abilitatile si competentele, fa distinctia clara intre acestea si pune accent pe ceea ce cauta angajatorul. Iata 3 din principalele abilitati care iti pot aduce un loc de munca mai devreme decat ai sperat:

1. Abilitatile de dezvoltare personala – cele care atesta faptul ca tu te-ai dezvoltat de-a lungul vietii si ca ai avansat din punct de vedere personal, maturizandu-te si acumuland experienta de viata necesara convietuirii intr-un colectiv.

Exemple: abilitatile de comunicare (atat orala cat si scrisa), abilitatile de management si leadership, abilitatile de negociere.

2. Abilitatile de specialitate – cele care iti certifica si iti pun in valoare experienta practica acumulata de-a lungul anilor in domeniul in care doresti sa te angajezi.

Acestea sunt abilitati pe care le capeti, de obicei, de-a lungul anilor de munca, prin experienta acumulata. Insa poti capata astfel de abilitati si in cadrul internship-urilor sau al voluntariatului.

Exemple: design-ul grafic, mecanica auto, gatitul profesional, implementarea strategiilor de promovare prin social media etc.

Daca ai posibilitatea, pune accent aici pe experienta anterioara si scoate in valoare lucrurile pe care le-ai invatat si le stapanesti. Daca nu, mizeaza pe experienta din activitatile tale de voluntariat.

3. Abilitatile adaptative – cele referitoare la caracterul tau si la intentiile tale, dar si la modul de lucru.

Exemple: abilitatea de a lucra in echipa, energia pozitiva si optimismul, creativitatea. Acestea sunt niste calitati personale extrem de relevante care te pot ajuta sa scoti in lumina faptul ca tu esti persoana pe care angajatorul o cauta, datorita comportamentului si atitudinii tale.

Vrei sa afli care este diferenta intre aceste aptitudini si competentele specifice care te vor ajuta sa te angajezi? Vrei sa stii mai multe despre cum poti sa iti redactezi un CV profesional si cum iti maresti sansa de a fi ales pe postul pentru care ai aplicat? Citeste sfaturile specialistilor OLX de aici.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *