3 Sfaturi pentru a încerca noi hobby-uri și activități creative - Woman2woman.ro


3 Sfaturi pentru a încerca noi hobby-uri și activități creative

By on martie 9, 2023

mancare de post

Share Button

Cât de des îți acorzi timp pentru a face ceva nou sau creativ? Indiferent că e vorba de stresul de la locul de muncă sau din viață, sau îți dorești o activitate relaxantă, a petrece timpul într-un mode creativ ajută creierul și corpul să se relaxeze.

Importanța hobby-urilor

Este foarte important să îți creezi spațiu în viața ta pentru ceva nou și relaxant și pentru care să îți acorzi timp săptămânal sau chiar mai des. Acel ceva te va menține fericit, inspirat și motivat. Mai ales dacă ești genul de persoană care simte că trebuie să fie productivă tot timpul și îi este greu să își găsească timp liber pentru sine, poți căuta un hobby prin care să realizezi ceva practic și relaxant. De exemplu tricotat sau a picta un tablou, sau a construi ceva practic sau din lemn sau lut. Astfel combini ambele necesități și te ajută să te relaxezi. Dar dacă ești mai degrabă genul de persoană care preferă adrenalina, atunci ai putea fi atras de cursele de mașini sau circuite auto Romania. Orice ai alege important este să te deconecteze de la rutina de zi cu zi.

1.Fotografie și/sau călătorii

Fotografia este un mod foarte ușor de a te conecta la lumea din jur și la a descoperi acele detalii care poate scapă ochiului. Și nici măcar nu trebuie să mergi la mare distanță pentru a surprinde cadre minunate. Poți începe cu obiective turistice Bucuresti și apoi continua cu vacanțe sau excursii. Fotografia te poate face să vezi frumusețea în culori noi și să vezi inspirație peste tot prin jur. Dacă ești pasionat de călătorii poți capta cele mai frumoase apusuri, peisaje spectaculoase sau zone deosebite în natură sau arhitectură. Și fără să-ți dai seama vei găsi inspirație oriunde.

2.Amintește-ți ce îți plăcea în copilărie

Cel mai simplu mod de a-ți aminti la ce ești bun este să te duci înapoi în copilărie și să-ți amintești ce îți plăcea să faci înainte ca viața de adult să-și intre în drepturi. Poate ai petrecut ore întregi pictând capodopere de atârnat pe frigider. Poate ai urmat un curs de artă sau de dans. Îți plăcea să te costumezi și să dai spectacole prietenilor sau familiei? Sau adorai să alergi pe câmp în natură sau să te joci cu mingea? În copilărie sigur ai avut hobby-uri pe care le-ai iubit iar în viața de adult te poți reconecta la ele.

3.Încearcă lucruri noi

Dacă vrei să găsești un hobby sau o activitate care să te relaxeze și să îți aducă plăcere este important să fii dispus să încerci lucruri noi. Unele te vor atrage, altele nu, însă nu poți afla decât încercând. Caută cursuri noi pe internet sau lucruri ce prezintă interes. Dacă nu sunt pentru tine, taie-le de pe listă și încearcă altceva, până găsești acel ceva care te umple de bucurie.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *