10 lucruri de care trebuie sa tina cont femeile care isi doresc o cariera - Woman2woman.ro

10 lucruri de care trebuie sa tina cont femeile care isi doresc o cariera

By on July 17, 2018
Share Button

Femeile sunt tot mai independente din punct de vedere financiar si preocupate tot mai mult de cariera. Ele se descurca cu succes in posturi de conducere, deoarece sunt foarte dedicate si trateaza cu seriozitate orice task, dar si datorita abilitatilor de comunicare si relationare. Daca si tu simti ca esti gata pentru a te dedica unei cariere, atunci cu siguranta te vor ajuta cele 10 sfaturi de mai jos.

1. Ai incredere in tine

Daca ai incredere in fortele tale proprii si stii de ceea ce esti in stare atunci lucrurile vor merge de la sine. Este foarte important sa  te poti baza pe tine insuti pentru a reusi in tot ce iti propui in cariera.

2. Stai cat mai mult pe langa oameni pozitivi si oameni care au reusit in cariera

Se spune ca orice om de succes are prieteni la fel ca el. Este foarte important sa stai cat mai mult timp pe langa oameni de la care ai ce invata si care au reusit in cariera. De la acestia poti invata diferite strategii si poti obtine sfaturi si idei. Totodata pozitivismul este foarte important pentru a reusi.

3. Invata mereu din greseli

Daca esti o persoana care se descurajeaza in fata esecurilor, trebuie sa inveti ca greselile fac si ele parte din procesul de dezvoltare al unui om. Important este sa inveti din greseli si sa ai puterea sa o iei mereu de la capat.

4. Invata intotdeauna cate ceva nou

Dezvoltarea personala este un punct forte al unei femei de succes. Pentru a sti cum sa te exprimi sau pentru a avea o putere mai mare de concentrare si de realizare a sarcinilor este necesara invatarea continua a cate ceva nou.

5. Trebuie sa accepti si noi provocari

Oamenii de succes au reusit in cariera deoarece nu s-au plafonat si nu au refuzat lucrurile mai greu de facut. Asadar, un bun sfat de tinut minte si de respectat in cariera este sa accepti orice provocare, chiar daca la inceput ti se va parea greu de realizat.

6. Fa ceea ce iti place

Desi exista domenii in care succesul este aproape garantat si ai vazut multe femei ca au reusit, nu incerca sa faci ceva la care nu te pricepi sau nu iti place. Vei avea succes in cariera atunci cand vei face lucrurile la care te pricepi cel mai bine, deoarece le vei face cu mai multa placere. Astfel nu vei mai simti munca o povara.

7. Nu recurge la amanari

Pe principiul nu lasa pe maine ce poti face azi, asa trebuie sa gandesti si cand vine vorba despre cariera ta. Pentru a reusi nu trebuie sa amani ceea ce ai de facut si, chiar daca iti este mai greu, cu putina vointa vei vedea ca este mult mai bine daca nu tragi de timp. Cariera nu inseamna “o sa fac maine” ci “o sa fac acum”.

8. Ia initiativa

Atunci cand ai un cuvant de spus si esti singura pe tine vei avea un avantaj mai mare pentru a reusi in cariera mult dorita. Este necesara o gandire deschisa si de persoane care nu accepta doar  sa faca ceea ce li se spune fara a avea macar o idee.

9. Comunica mereu cu oamenii cu care lucrezi

Comunicare este foarte importanta atat in viata de zi cu zi, dar si pentru a-ti garanta succesul in cariera. Este necesar sa vorbesti cu oamenii cu care lucrezi pentru a rezolva situatiile aparute si pentru a reusit sa indeplinesti sarcinile propuse.

10. Asuma-ti responsabilitatea

Atunci cand iti doresti o cariera este necesar sa fii stapana pe tine, sa ai incredere in tine, dar sa si recunosti atunci cand gresesti. Recunoasterea greselilor nu este un semn de lasitate, ba din contra, te va face mai responsabila in fata celorlati.

Mai multe despre cariera gasesti in acest articol.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *