Beraria H – mancare gustoasa cu bere de-acasa

Scris de: la data: September 16, 2014
Share Button

beraria H -meniuPrimele zile de dupa lansarea Berariei H din Capitala au fost marcate de probleme generate de personalul insuficient, probleme legate de stocurile de bere si functionarea defectuoasa a softului folosit pentru preluarea comenzilor.Timpul de asteptare pentru preluarea comenzii era destul de mare si ospatarii nu pareau sa faca fata. Mancarea, insa, e buna si portiile suficiente.

Autor: Mihaela Dinu

Beraria H – mancare gustoasa cu bere de-acasa

Beraria H si-a deschis portile pe 12 septembrie, in incinta fostului Pavilion H (o hala cu magazine) din parcul Herastrau. In hala amenajata pe doua nivele incap cateva sute de persoane (cca 2000 – se arata in comunicatul de presa).

Timpul de asteptare… prea lung

Pentru ca nimeni nu ne intreba ce dorim, am cerut ajutorul unei domnisoare imbracate in costum cu influente germanice in speranta ca cineva ne va prelua comanda. Cu tristete, ne-a anuntat ca ea e doar picolo, adica doar debaraseaza mesele si, din pacate, nu ne poate ajuta direct, insa va discuta cu un coleg care ar putea sa ne ajute. Si a discutat. A discutat cu un domn care se invartea in jurul calculatorului si care a dat energic din umeri. Nu am inteles daca nu ii pasa ori daca nu avea cum sa ne ajute, insa, potrivit informatiilor pe care le-am primit ulterior de la unul dintre ospatari, cum ca softul nu functioneaza in parametri normali, e posibil sa fi fost pur si simplu depasit de situatie si gestul sa fi subliniat acest lucru.

Dupa ce te ia in primire un ospatar totul decurge rapid

Cand, in sfarsit, unul dintre ospatari iti preia comanda, totul pare ca incepe sa functioneze. Bauturile sunt aduse in cateva minute, alaturi de un cos de paine, din partea casei, care contine o chifla alba, cu coaja crocanta, un pretzel (covrig cu sare grunjoasa) si o chifla din faina integrala. In functie de gusturi, toate cele trei sortimente de paine sunt gustoase. Pentru mine, insa, ordinea in care le-am enumerat reprezinta si ordinea pe care fiecare dintre acestea o are in preferintele mele.

Nu avem niciun fel de bere fara alcool si nici nefiltrata

Bautorii de bere fara alcool care au ajuns duminica la Beraria H din Bucuresti au fost, cu siguranta, neplacut surprinsi. Pe langa faptul ca in meniu apareau doar doua sortimente de bere fara alcool, una de care nu am auzit in viata mea si Ciuc Radler, ospatarul ne-a anuntat rapid ca, de fapt, nu au disponibil niciun sortiment de bere fara alcool si ca, daca nu poti consuma alcool, poti opta pentru… un soi de bere cu aroma de fructe, care nu are asa mult alcool?!

Prin urmare, daca tot ai batut drumul pana in Herastrau, acolo unde este situata beraria, singura varianta pe care o au nebautorii care vor sa testeze berea proaspat deschisei berarii e apa plata sau sucul.

Probabil aproape la fel de surprinsi au fost si cei care isi doreau sa savureze o bere nefiltrata, produs de asemenea indisponobil la Beraria H. 

Sigur, atunci cand iti propui sa mergi la o berarie proaspat deschisa, te astepti sa fii pus in dificultate de numarul mare de oferte si sortimente de bere, nu de saracia acestora.

Gratare, carnati variati, branzeturi si rotocoale de cartofi prajiti

Poti gasi carnati fierti in bere, facuti la gratar sau umpluti cu mozzarela, gratare de pui sau din carne de porc, coaste sau branzeturi pane si multe altele, garnituri si sosuri la preturi decente.

Piureul e foarte cremos si placut la gust, rotocoalele de cartofi prajiti arata bine in farfurie si sunt gustoase, la fel si carnatii si friptura de porc.

Daca vrei sa adaugi si o salata, cea de ardei copti are o savoare deosebita si se potriveste perfect cu un gratar si piure.

De la ardeii jalapeno de la Beraria H gura nu-ti ia foc

Cunoscuti ca ardei foaaarte iuti, ardeii care in meniul Berariei H apar ca fiind jalapeno, un soi originar din Mexic, si-au pirdut, cumva, iuteala. Pot fi mancati fara sa scoti flacari pe nari si fara sa simti ca gura iti ia foc. Cel putin asa a fost portia comandata duminica.
beraria H

Concluzie: Beraria H merita vizitata pentru mancare, dar si pentru bere, daca nu esti chitit pe un brand sau pentru un sortiment anume. In plus, mai multe dintre vedetele romanesti vor sustine concerte in urmatoarele saptamani, potrivit site-ului berariei. Guess Who, Maximilian, Zdob si Zdub, Stefan Banica Jr., Monica Anghel, Gabriel Cotabita, Luminita Anghel, Mihai Margineanusunt cativa dintre artistii care vor sustine concerte in incinta berariei.

E posibil ca problemele organizatorice sa se rezolve in viitorul apropiat. Deschiderea pare sa fi foat grabita de venirea toamnei si patronii par sa fi deschis hala fara sa fi fost total pregatiti pentru asta, decisi fiind sa mai prinda cateva saptamani bune pe anul 2014. Chiar daca cele mai bune luni pentru consumul de bere – lunile de vara – au trecut, vremea calda inca poate aduce clienti pe acest segment.

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *