Tratament facial antiacnee - o adevarata provocare - Woman2woman.ro


Tratament facial antiacnee – o adevarata provocare

By on June 28, 2019
Share Button

Acneea este o problema a pielii foarte frecventa in randul tinerilor. Aproape toate persoanele ajunse la varsta adolescentei au aceasta problema si cauta solutii pentru rezolvarea ei. In timp ce unii par mai norocosi si gasesc repede remediul, altii se lupta ani de zile cu acneea si reusesc sa o vindece cu foarte mare greutate. Astfel, tratamentul facial antiacnee poate fi o adevarata provocare pentru tineri, dar si pentru cosmeticieni si medicii dermatologi.

 

Cum alegem tratamentul facial antiacnee cel mai potrivit

Sunt situatii in care chiar si cele mai bune tratamente faciale pentru acnee nu dau rezultatul dorit. Acest lucru se intampla pentru ca el nu este ales corespunzator cu tipul de ten si problemele de nutritie ale persoanei care urmeaza sa il foloseasca, ci doar in functie de reclame, pret si recomandarile date de prieteni. 

Tratamentul facial antiacnee trebuie ales in functie de tipul de piele, mai ales daca tenul este sensibil si predispus la acnee! Acneea este o afectiune acuta si orice greseala poate inrautati situatia. Cel mai bine este sa apelati la sfatul unui specialist care sa poata evalua tipul de piele si sa va recomande tratamentul cel mai bun, pliat pe tipul dumneavoastra de ten.

 

Prin ce difera tratamentul facial antiacnee de un tratament facial obisnuit

Tratamentul facial obisnuit este conceput pentru a curata, tonifia si intineri pielea si este diferit de tratamentul facial pentru acnee, care este unul special. Astfel, un tratament facial acnee contine ingrediente care lupta impotriva dezvoltarii acneei si ajuta la ameliorarea si disparitia ei. Cremele, lotiunile si alte produse folosite in lupta cu acneea se concentreaza pe eliminarea acneei pe termen lung. 

 

Ce este acneea si de ce ridica atat de multe probleme

Acneea este rezultatul geneticii, al alimentatiei necorespunzatoare, al poluarii mediului, al hormonilor si al unui stil de viata dezordonat. Cele mai bune tratamente faciale pentru acnee includ lotiuni potrivite pentru tipul de piele, dar pentru o eficienta maxima, ele trebuie combinate cu alte masuri radicale. Astfel, acneea are sanse sa se vindece in timp pastrand pielea cat mai curata si adoptand un stil de viata care implica conditii de mediu si alimentatie sanatoasa.

 

Metode de tratamente facial ale acneei grave

Metodele utilizate pentru tratamentele faciale ale acneei sunt diferite, mai ales daca acneea este foarte avansata. In cazuri de acnee extrema se recomanda consultarea unui dermatolog si este complet interzisa exfolierea tenului. 

In unele cazuri grave, acneea poate cauza puroi si chiar cicatrici adanci. Acesta este un motiv in plus pentru a consulta un dermatolog inainte de a apela la tratamente faciale pentru acnee. Orice greseala poate duce la agravarea situatiei, iar efectele pot fi iremediabile si pentru toata viata.

Cu toate acestea, tratamentele faciale care implica masaj si aburi, fara rutine de spalare si exfoliere intense, pot fi folosite si de cei cu acnee pronuntata.

 

Tratamente faciale pentru acnee medie

Daca acneea nu este grava, se poate apela direct la tratamentele faciale pentru acnee, fara a mai fi necesara vizita la dermatolog. Acestea consta in curatarea fetei cu un produs de curatare, folosirea aburilor pentru deschiderea porilor si eliminarea toxinelor si aplicarea unei masti.

Uneori se poate recomanda tratamentul facial pentru acnee cu laser. El implica utilizarea unui stilou cu laser care vizeaza acneea si cicatricile ei. Tratamentul cu laser, insa, generaza disconfort si necesita o perioada de recuperare de pana la doua saptamani – fata se poate umfla si invineti.

Cu toate acestea, este o metoda foarte buna pentru a permite celulelor noi sa se dezvolte si sa inlocuiasca celulele vechi. 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *