Tort de clatite cu branza si dulceata - Woman2woman.ro


Tort de clatite cu branza si dulceata

By on iulie 22, 2013

mancare de post

Share Button

tort de clatite

Daca vrei sa transformi obisnuitele clatite intr-un desert ceva mai festiv, poti opta pentru un tort. Si nu orice tort, ci chiar un tort de clatite. Este la fel de gustos, insa cu un aspect de sarbatoare.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente:

– miez de lapte natur de la Delaco (o cutie de 120 g e suficienta pentru cca 4-5 clatite)
– miere (2 lingurite de miere la o cutie de miez de lapte la 120g)
– faina alba
– lapte (1l)
–  oua (1-2)
– un varf de cutit de sare
– 2 linguri de ulei
– dulceata

Cum preparam un tort de clatite cu branza si dulceata:

Sparge ouale, pune-le intr-un vas, apoi bate-le cu o furculita (ca atunci cand bati omleta) sau cu un tel in forma de para. Adauga laptele, un varf de cutit de sare si apoi toarna treptat faina si amesteca bine intreaga compozitie . Continua sa adaugi faina si sa bati amestecul pana cand compozitia se omogenizeaza si capata consistenta unui sos.

Cand compozitia pentru clatite este gata, omogena si fara cocoloase de faina, poti prepara clatitele. Adauga o lingurita de ulei in tigaie, incalzeste-l bine si pune un polonic din compozitie in tigaia cu ulei incins. Prajeste fiecare clatita pe ambele parti.

Prepara 8-10 clatite putin mai groase. Apoi, aseaza prima clatita pe o farfurie intinsa ori pe un platou si unge-o cu o crema rezultata din amestecul de miez de lapte si miere dupa gust. Aseaza deasupra o alta clatita si acoper-o cu dulceata. Alterneaza straturile de crema de branza (miez de lapte cu miere) si dulceata, pana cand tortul e gata.

tort de clatite cu branza si dulceata

Pofta buna!

Cu branzeturile Delaco retetele sunt intotdeauna savuroase, delicioase, ingenioase. Convinge-te si tu! Vezi toate retetele Delaco aici.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *