Te-ai inscris de curand la sala sau te-ai apucat de sport? Iata la ce trebuie sa fii atenta! - Woman2woman.ro


Te-ai inscris de curand la sala sau te-ai apucat de sport? Iata la ce trebuie sa fii atenta!

By on August 19, 2019

mancare de post

Share Button

A face miscare este o recomandare generala si este foarte bine de urmat acest sfat, indiferent de la cine l-am primi. Insa, daca suntem la inceput, ar trebui sa stim bine la ce ne expunem si cum ar trebui sa procedam in diverse situatii.

Daca te-ai inscris de curand la sala si mai ales daca nu ai mai facut miscare de mult, trebuie sa citesti acest articol. 

Nu ai mai facut miscare de mult si revii la sport? Iata la ce te expui! 

Miscarea fara incalzire in prealabil sau sportul facut in exces, fara o pregatire temeinica in domeniu, poate duce la mici accidentari. Unele dintre acestea sunt extrem de des intalnite chiar. 

Trebuie sa stii de ce anume sa te feresti. Spre exemplu, simpla alergare pe distante foarte lungi, fara o pregatire, o incalzire efectuata corect si cu seriozitate, poate crea probleme. 

Daca vrei sa te apuci de alergat, sfatul specialistilor este sa nu incerci din prima performanta de a inconjura stadionul de zeci de ori. Altfel, risti sa te expui la o intindere musculara de toata frumuseta. Sau poti sa te trezesti chiar cu o entorsa

Iar acestea nu sunt singurele probleme care te pot surprinde intr-un mod neplacut. Nu sunt nici dese, insa nici rare cazurile in care efortul prelungit, mai ales dupa o lunga pauza, a declansat chiar probleme mai grave. 

 

Ce probleme poti intampina in cazul exercitiilor cu greutati

Daca te-ai gandit sa slabesti si sa obtii un tonus muscular de invidiat, cu siguranta exercitiile cu haltere si gantere vor fi in programul tau. Insa, daca nu te obisnuiesti cu ridicarea de greutati si incepi din prima cu un program prea dur, te poti astepta la unele probleme. 

Lipsa incalzirii sau chiar incalzirea efectuata incorect poate duce la tendinita. Aceasta afectiune a tendoanelor apare cel mai des la nivel rotulian sau achilian. Insa poate aparea si la cot sau la umar. 

Iar astfel de probleme pot avansa rapid si pot ajunge cronice. Ce recomanda specialistii? 

In cazul in care de abia te-ai inscris la sala sau te-ai apucat de sport, tine cont intotdeauna de incalzire: nu trebuie sa te apuci de lucrat muschii pana nu te incalzesti, indiferent de sportul practicat. Expunerea muschilor la tensiuni spontane poate crea probleme foarte mari. 

In plus, daca efectuezi incalzirea, ai grija sa respecti cu sarguinta sfaturile antrenorului. Si incalzirea facuta gresit poate crea probleme. 

Iar daca totusi ai ignorat acaeste lucruri si te-ai pricopsit cu una dintre problemele indicate mai sus, gandeste-te la cateva sedinte de kinetoterapie. Aceasta te va ajuta rapid sa scapi de durere si de disconfort.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *