Supa crema de legume - Woman2woman.ro


Supa crema de legume

By on septembrie 15, 2014

mancare de post

Share Button

supa crema de legumePoate cea mai gustoasa varianta de a consuma zarzavat si legume gatite il reprezinta supa crema de legume. Chiar daca e usoara, aceasta e foarte densa si hranitoare. e potrivita atat pentru adulti, dar si pentru copiii care au dificultati in a consuma legume fierte.

Autor: Mihaela Dinu

Supa crema de legume

Timp de preparare: cca 45 minute

Cantitatea de mai jos ajunge pentru 6-8 portii.

Ingrediente:

– 2 dovlecei
– 2 cartofi
– 4 morcovi
– o radacina de patrunjel
– putina telina
– cca 200 mililitri de smantana dulce pentru gatit
– sare dupa gust
– cateva fire de patrunjel verde

Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara si se lasa la racit. Zeama in care au fiert legumele nu se arunca, ci se va folosi pentru a dilua crema de legume.

Dupa ce legumele s-au racit, se paseaza bine cu ajutorul unui blender, apoi se adauga 2-3 polonice din zeama in care au fiert, smantana si se amesteca bine. La final, se adauga frunzele de patrunjel taiate marunt.

In cazul in care supa crema de legume este inca prea densa, mai poti adauga putina zeama in care au fiert legumele pana cand supa crema ajunge la consistenta dorita.

De asemenea, poti adaga suplimentar sare, in cazul in care crema de legume e prea dulce.

Supa crema de legume se poate servi atat calda, cat si rece, simpla sau alaturi de crutoane.

Nota: Nu e nevoie sa respecti intocmai reteta sau cantitatile. Poti folosi si alte legume pe care le ai in camara sau care iti plac in mod deosebit. Daca vrei sa adaugi rosii, ar fi bine sa le cureti de coaja inainte, pentru ca aceasta va ramane tare si va fi deranjanta. Pentru a inlatura coaja rosiilor e nevoie sa le tii cateva minute in apa clocotita. Coaja va incepe sa crape si va fi usor de inlaturat.

supa crema de legume

Pofta buna!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *