Stiluri de bucatarii dupa care sa te inspiri pentru amenajare - Woman2woman.ro


Stiluri de bucatarii dupa care sa te inspiri pentru amenajare

By on March 9, 2021

mancare de post

Share Button

O bucatarie organizata cu bun gust va fi un loc ideal de petrecut alaturi de prieteni sau cand gatesti  pranzul sau cina in familie. Indiferent de spatiul de care dispui, important este sa stii cum sa pui in valoare bucataria ta, insa trebuie sa tii cont si de stilul care te reprezinta. Poti fi o persoana careia sa ii placa bucatariile traditionale sau una din acele persoane care prefera mobilier si electrocasnice cu un aspect cat mai modern si inedit.

In cazul in care esti in cautarea unei idei pentru amenajarea sau reamenajarea bucatariei, mai jos poti vedea cateva stiluri existente dupa care te poti inspira pentru ca bucataria ta sa arate exact cum iti doresti.

Bucatarii in stil minimalist

Reprezentativ pentru bucatariile in stil minimalist este mobila aleasa intr-un model cat mai simplu si culori neutre. Acest stil de bucatarie este adoptat in special in apartamente, acolo unde spatiul este destul de restrans, dar si pentru o utilizate mai eficienta a acestuia. Daca iti doresti o astfel de bucatarie, va trebui sa tii cont de faptul ca electrocasnicele precum frigiderul, aragazul sau hota trebuie sa fie incorporate.

Bucatarii moderne

Bucatariile in stil modern pot lua mai multe forme, in functie de preferintele celui care doreste sa adopte acest stil. Comparativ cu o bucatarie minimalista, cei care aleg sa isi decoreze bucataria in acest fel vor avea mai multe decoratiuni si culori, folosind chiar nuante stralucitoare. Acestea se pot defini ca avand un design de bun gust, insa trebuie alese cu mare grija si electrocasnicele pentru ca acestea sa fie in ton cu mobilierul.

Bucatarii in stil rustic

Nu oricine isi doreste sa adopte acest stil de bucatarie, mai ales daca este vorba despre bucatariile din locuintele la bloc. O locuinta in stil rustic necesita un spatiu mai mare de amenajare, iar mobilierul si obiectele decorative pot fi destul de scumpe. Reprezentativ pentru acest tip de bucatarii sunt mesele mari din lemn, dulapurile cu motive rustice, chiuvetele largi, dar si electrocasnice in stil vechi, precum un cuptor pe lemn in care sa pregatesti pizza de casa sanatoasa sau alte preparate.

Bucatarii vintage

Amenajarea unei bucatarii vintage presupune achizitionarea unui mobilier specific anilor 70, mai pe scurt, un mobiler cu aspect vintage. Cu toate ca poate nu vei mai gasi un mobiler produs in acea vreme, exista destule firme care proiecteaza mobiler exact dupa cum aratau in vremurile acelea. Ca si nuante, se recomanda sa se foloseasca culorile pastelate, imprimeuri florale discrete sau chiar si carourile.

Bucatarii in stil scandinav

Stilul scandinav in bucatarie se defineste in primul rand prin folosirea albului pentru pereti, care trebuie sa arate impecabili inca dinainte de a achizitiona mobilierul. Acest tip de bucatarie este ideala pentru cei care au un spatiu restrans sau pentru cei care care doresc o bucatarie cat mai simpla si practica.

Bucatarii in stil mediteranean

Daca ai vizitat tarile care au deschidere la Marea Mediterana, cu siguranta ai observat si modul in care acestia au organizata bucataria. Designul este unul destul de interesant si primitor, presarat cu anumite aspecte traditionale. In functie de stilul dorit exact, acest tip de bucatarie poate avea elemente specifice culturii italiene, grecesti sau spaniole.

Bucatarii in stil eclectic

In cazul in care iti doresti un design mai aparte in bucataria ta, in care culorile sunt nelipsite si cat mai pronuntate, atunci inseamna ca ti se potriveste stilul eclectic. Acesta este reprezentat de nuante cat mai viu colorate si care au tendinta sa se indeparteze de liniile drepte si stricte necesare pentru decorarea unei bucatarii minimaliste de exemplu.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *