Start inscrieri SAD 2018! Conferinta va avea loc intre 11-12 mai la Bucuresti – Woman2woman.ro

Start inscrieri SAD 2018! Conferinta va avea loc intre 11-12 mai la Bucuresti

By on February 6, 2018
Share Button

Pentru al V-lea an consecutiv compania de comunicare medicala Houston NPA in parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” Bucuresti organizeaza Conferinta Nationala cu caracter interdisciplinar Stresul, Anxietatea, Depresia, eveniment cu traditie ce reuneste anual peste 400 profesionisi in sanatate in jurul unor teme de interes major la nivel mondial – stresul, anxietatea, depresia.

Start inscrieri SAD 2018! Conferinta va avea loc intre 11-12 mai la Bucuresti

Tulburarile psihice frecvente sunt in crestere in intreaga lume, in ultimele 2 decenii numarul persoanelor care sufera de depresie sau anxietate s-a dublat, ajungand la peste 615 milioane. In plus, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca pana in anul 2020 tulburarile mintale, in special depresiile, vor fi principala cauza de mortalitate in randul europenilor.

In acest context, nevoia de dezbatere si dialog intre specialisti precum si identificarea si crearea mijloacelor prin care persoanele afectate sa aiba acces la tratamentul de care au nevoie pentru a trai o viata sanatoasa si productiva devin necesare.

Pentru a aduce in atentie aceasta problematica, Houston NPA si Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” Bucuresti organizeaza intre 11-12 mai 2018 la Hotel Ramada Parc din Bucuresti cea de-a V-a editie a Conferintei Nationale Interdisciplinare Stresul, Anxietatea, Depresia (S.A.D) ce va avea ca tema centrala Managementul de caz al pacientului psihiatric.

Pe parcursul celor doua zile de eveniment, lectori de renume din mai multe specialitati medicale implicate in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu tulburari de sanatate mintala vor sustine prezentari de inalta tinuta stiintifica si vor dezbate studii de caz.

Coordonatorul stiintific al manifestarii este Prof. Univ. Dr. Mirela Manea, iar printre profesionistii invitati sa ia cuvantul in cadrul evenimentului se afla: Sef Lucr. Dr. Costin Mihnea Manea, Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu, Psih. Raluca Nica, Prof. Univ. Dr. Doina Draganescu, Dr. Cristian Mihailescu, Dr. Elena Branaru, Drd. Cristina Oprea, Dr. Diaconu Gabriel, Dr. Silvia Amarasteanu, Dr. Psih. Lupu Gorduza Nadia.

Valente ale terapiei ocupationale in spitalul de psihiatrie, terapia de cuplu Gottman, impactul vietii de cuplu sau al izolarii sociale asupra psihicului sunt doar cateva dintre subiectele ce vor fi abordate in cadrul acestei editii.

Inscrierile la eveniment sunt deschise, iar pana pe 10 martie taxele de participare sunt reduse!

Detalii despre inscrieri si despre taxele de participare gasiti pe site-ul evenimentului www.despre-depresie.ro, persoana de contact Andra Bumbac (andra.bumbac@houston.ro; 021-317.09.43).

Programul evenimentului este creditat CMR, CFR, OAMGMAMR si CPR.

 

Conferinta SAD a debutat in anul 2014, cand peste 300 de participanti au asistat la prezentari stiintifice sustinute de lectori de renume, pe teme precum: psihoterapia ca forma de tratament in depresie, depresia in oncologie, depresia si medicina somatica, depresia psihotica ante-natala, simptome psihice frecvent intalnite in cabinetul medicului de familie, interactiuni ale medicamentelor antidepresive, tratarea insomniei. De atunci, anual, sute de medici, psihologi, farmacisti si asistenti medicali, dar si specialisti din ramuri conexe si de farmacie se reunesc in cadrul evenimentului devenit deja traditie.

 

Despre Houston NPA

Houston NPA este o companie romaneasca independenta, specializata in comunicarea medicala si sociala. Infiintata in 2009 de profesionisti entuziasti, cu experienta in industria comunicarii medicale, compania si-a inceput activitatea cu scopul de a actiona ca o punte de legatura intre publicul larg-asociatiile de pacienti-cadrele medicale-industria farmaceutica-presa-profesionisti in sanatate-autoritati publice locale-structura de management a spitalelor. In prezent, numele Houston NPA este sinonim comunicarii pe piata medicala, „rotitei” care pune in miscare mecanismele sanatatii prin proiectele dezvoltate.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *