Solutii pentru alergia la pisici - Woman2woman.ro


horoscop 5 ani

Solutii pentru alergia la pisici

By on June 8, 2016

mancare de post

Share Button

pisiciAdori pisicile, dar de doar doua zile micutul animal locuieste cu tine si tu stranuti intruna, tusesti si lacrimezi? Esti alergica la pisici! Este inutil sa te minti: daca ai o pisica si esti alergica, oricat de greu ti-ar fi, cel mai bine pentru sanatatea ta este sa o incredintezi unei persoane care nu are astfel de probleme. Iar tu ar fi bine sa eviti contactul cu pisicile pe viitor.

Daca nu poti trai fara ele, iata cateva solutii a gestiona alergia la pisici si pentru convietuirea cu animalul tau preferat:

Solutii pentru alergia la pisici

Solutii pentru alergia la pisici

Pastreaza distanta

pisicaFelix se urca pe canapea pentru a viziona impreuna filmul, doarme in acelasi pat sau chiar pe hainele tale. Cerseste mangaieri inainte de a pleca la serviciu? Iata cateva  obiceiuri care te fac sa intri in legatura cu glandele pisicii.

Toata lumea crede ca alergia se datoreaza parului de pisica, dar, in fapt, aceasta este provocata de proteine din saliva sau din glandele sale epidermice. Trebuie sa fii ingrijorata si din cauza parului. In primul rand trebuie sa faci tot posibilul pentru a elimina parul lasat de animal. Pentru asta, trebuie sa o perii in mod regulat, pentru a evita lasarea parului peste tot si chiar sa ii faci baie saptamanal, desi pisicilor nu le place. Primavara in special, pisicile se debaraseaza de parul care le-a tinut de cald in timpul iernii. Este preferabil sa o curete de par o persoana care nu sufera din cauza alergiei, iar procedura sa fie facuta in aer liber.

Curatenie periodica

Elimina pe cat posibil covoarele si carpetele care pot retine parul.

Pisica se linge si isi lasa parul peste tot ? Incearca sa aerisesti casa cat mai bine si cat mai des cu putinta. Curata periodic litiera deoarece proteina responsabila pentru alergii se gaseste si in urina.

Ii poti interzice accesul peste tot. Pentru binele tau, cel putin in dormitor si bucatarie, va trebui sa ii interzici accesul.

Alergia la pisici, solutii pentru convietuirea cu animalul de companie

Desensibilizare

Poate iti suna ciudat si te gandesti ca actiunea presupune sa nu mai simti absolut nimic? Nu despre asta vorbim, ci despre un tratament care te va ajuta sa pastrezi o relatie normala cu pisica ta, fara declansarea insuportabilelor crize de astm. Discuta despre aceasta procedura cu medicul tau alergolog.

Aproximativ 15% din populatie sufera din cauza alergiilor provocate de animalele de companie, in special de catre pisici.

Alege rasa potrivita

Inainte de a lua micul animalut acasa, petrece ceva timp cu el si testeaza-ti reactiile alergice. Anumite rase de pisici, precum cea siberiana, pot declansa mai  putine alergii. Intreaba un specialist, inainte de a lua decizia de a convietui cu un animal.

Iar pentru a-ti face viata mai usoara, adreseaza-te medicului care iti va recomanda anti-alergeni potriviti si alte modalitati de a gestiona problema, fara a-ti influenta relatia cu animalul de companie.

Daca alergi la pisici este problema ta, nu iti imagina ca simptomele se vor atenua in timp sau vor disparea. Sistemul tau imunitar nu se va intari daca tii pisica, ba dimpotriva, simptomele se pot agrava. Nu lasa alergia sa se manifeste, fara a lua nicio masura!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *