Sforaitul: 9 remedii eficiente – Woman2woman.ro

Sforaitul: 9 remedii eficiente

By on January 6, 2016
Share Button

Sforaitul a constituit subiectul a numeroase studii, iar pentru a trata aceasta problema se recurge deseori la remediile traditionale, din batrani, insa nici cele high tech nu sunt de ignorat. Asadar, daca vrei sa scapi de zgomotul deranjant din timpul somnului si sa eviti sa iti deranjezi partenerul in miezul noptii, apeleaza la urmatoarele trucuri.

9 remedii efieciente pentru a trata sforaitul

9 remedii efieciente pentru a trata sforaitul

9 remedii efieciente pentru a trata sforaitul

Daca pana acum ai incercat diferite variante pentru a trata sforaitul, dar niciuna nu a fost potrivita, ai mari sanse sa reusesti sa scapi definitiv de problema ta daca urmezi unul din urmatoarele remedii.

1. Fa dusuri fierbinti inainte de culcare

Sforaitul se produce atunci cand fluxul de aer din pasajele nazale este obstructurat. Din acest motiv specialistii recomanda dusurile fierbinti inainte de a merge la somn, pentru ca in felul acesta canalele prin care intra aerul vor fi desfundate. De asemenea, solutiile pe baza de apa de mare pentru inhalat sunt la fel de eficiente pentru sforait.

2. Schimba-ti pozitia de somn

Conform Fundatiei Nationale a Somnului din USA, pozitia in care obisnuiesti sa dormi poate cauza sforaitul. Astfel, cercetatorii Fundatiei recomanda evitarea dormitului pe spate, pentru ca se considera ca limba apasa pe spatele gatului, ceea ce duce la o respiratie grea si zgomotoasa. Tot specialistii din USA recomanda dormitul pe o parte, eventual sprijinit de o perna lunga, pentru a te ajuta sa iti mentii o pozitie de somn corecta, fara sforait.

3. Hidrateaza-te

Atunci cand esti deshidratat, gura si nasul devin lipicioase si produc secretii ce pot cauza astfel sforaitul. Prin urmare, consuma zilnic necesarul de apa recomandat, iar noaptea vei reusi sa ai un somn linistit.

4. Sterge praful

Expertii in probleme ale somnului sunt de parere ca alergenii pot duce la sforait. Asadar, sterge bine praful de pe noptiere, veioze sau carti din camera in care dormi si scapa de pernele vechi care iti pot cauza probleme ale respiratie in timpul somnului.

5. Evita alcoolul inainte de culcare

Cocktailurile te pot ajuta sa te relaxezi dupa o zi lunga. Din nefericire insa, atunci cand muschii gatului tau sunt prea relaxati, corpul nu mai este la fel de alert astefel ca nu se poate apara la fel de eficiente impotriva obtructiei fluxului de aer. Prin urmare, apare sforaitul. Pentru a evita asta, specialistii recomanda ca ultimul pahar de alcool sa fie consumat cu cel putin patru ore inainte de a merge la culcare.

6. Deschide-ti pasajele nazale

Daca ai incercat diferite metode pentru a evita sforaitul si niciuna nu a functionat, poti sa iti deschizi pasajele nazale cu ajutorul unor plasturi special conceputi pentru aceasta problema. Plasturii adezivi se pun pe nas seara, inate de culcare si vor remedia dificultatile de respiratie prin ridicarea si deschiderea pasajelor nazale.

7. Incearca spray-urile nazale

In cazul in care sforaitul nu iti da pace incearca sa folosesti un spray nazal pentru decongestionarea cailor respiratorii. Fie ca folosesti ceva recomandat de farmacist, fie ca utilizezi un spray pe baza de apa de mare de la un plafar, acesta va fi eficient impotriva sforaitului.

8. Foloseste un umidificator

Daca in dormitorul tau este este cald si aerul este uscat, nasul tau va face un efort suplimentar pentru a inhala aer, ceea ce creste riscul congestiei ce poate determina sforaitul. In acest caz, o solutie simpla si la indemana este folosirea unui umidificator chiar in preajma patului pentru a avea o respiratie fara dificultati.

9. Foloseste un gadget impotriva sforaitului

Recent s-a creat un device care te ajuta sa uiti de problemele cu respiratia greoaie si zgomotoasa din timpul somnlui. Nora este numele gadegetului, aflat inca in faza de proiect, care este construit astfel incat sa miste usor perna in momentul in care aude un sforait. De asemenea, prin intermediul aplicatiei pe un device smart vei putea observa evolutia somnului tau si activitatea agestui gadget pe timpul noptii.

Prin urmare, exista cel putin 9 remedii eficiente pentru a inlatura sforaitul. Care crezi ca e cea mai buna pentru tine?

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *