Sfaturi pentru alegerea jucariilor educative pentru cei mici - Woman2woman.ro


Sfaturi pentru alegerea jucariilor educative pentru cei mici

By on May 26, 2022

mancare de post

Share Button

Copiii sunt mici exploratori care descopera lumea si invata lucruri noi prin joaca, jocuri si jucarii. Astfel, ei isi dezvolta si exerseaza abilitatile noi in propriul ritm, distrandu-se si simtindu-se confortabil. Jucariile educative sunt special concepute pentru a stimula si dezvolta abilitatile motrice, cognitive, emotionale si sociale ale copiilor si le pot influenta evolutia in mod considerabil.

Alegerea jucariilor potrivite pentru cei mici, insa, este cruciala pentru ca acestea sa isi atinga scopul. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi jucarii educative care sa atraga interesul copilului tau, sa il stimuleze si sa ii incurajeze dezvoltarea pe toate planurile.

Alege jucarii care se pot folosi in mai multe moduri

Celor mici le place sa demonteze, sa monteze, sa scoata, sa puna si sa construiasca. Alege pentru jucarii care pot fi folosite in mai multe moduri si care ii vor fi ocupati ore in sir. De exemplu, cuburile din lemn sau din plastic se pot folosi pentru a construi drumuri, casute, o gradina zoologica, un pod sau o naveta spatiala. Sunt jucarii care stimuleaza imaginatia celor mici si contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii fine, de rezolvare a problemelor si de gandire logica.

Alege jucarii care cresc odata cu cel mic

Daca nu vrei ca prichindelul tau sa se joace o data sau de doua ori cu jucaria cea noua si apoi sa uite de ea, cauta jucariile care pot ramane distractive si atractive in diverse stadii de dezvoltare. De exemplu, animalele de plastic sau de plus, casutele pentru papusi, masinutele, trenurile si papusile se pot folosi in jurul varstei de 3 ani pentru a pune in scena o poveste inventata.

Alege jucarii care stimuleaza explorarea si rezolvarea problemelor

Jucariile educative ofera copiilor sansa de a-si exersa abilitatile in diverse moduri. Le ofera sansa de a intelege singuri sau cu putina indrumare relatiile dintre cauza si efect si contribuie la dezvoltarea abilitatilor de gandire logica si de gasire a solutiilor la diverse probleme. De asemenea, le dezvolta abilitatea de a intelege relatiile spatiale si a modului in care lucrurile se imbina si se potrivesc intre ele, coordonarea ochi-mana si abilitatile motorii fine. Cumpara-i jucarii precum puzzle-urile, jocuri de sortare dupa forma, cuburi, plastilina sau creioane colorate.

Alege jucarii care stimuleaza imaginatia copilului

In jurul varstei de 3 ani, copiii devin extrem de creativi, fiind capabili sa joace diverse roluri si sa isi imagineze ca un obiect este altceva. Alege jucarii pe care micutul tau sa le poate folosi creativ pe masura ce creste si pe care le va putea folosi in diverse scenete si povesti inventate. Jocurile de simulare dezvolta abilitatile de comunicare si limbajul, alfabetizare, abilitatile de rezolvare a problemelor si capacitatea de a ordona evenimentele intr-un mod logic.

Alege jucarii care copiaza obiectele reale

Pe masura ce creste, micutul tau devine din ce in ce mai priceput si intelege cum funtioneaza obiectele din jur, fiind atras de telecomenzi, intrerupatoare, ustensile de bucatarie sau de uz gospodaresc. Cumparandu-i jucarii care copiaza obiectele reale, ii oferi posibilitatea de a fi mare ca tine si de a copia ceea ce faci tu. Aceste jucarii ajuta copiii sa invete sa rezolve probleme, sa inteleaga relatii spatiale si modul in care se potrivesc si imbina obiectele intre ele si sa isi dezvolte abilitatile motorii fine.

Alege jocuri care se pot juca in familie

Exista jocuri educative special concepute pentru a fi jucate cu adultii sau in familie. Copiii cu varsta de cel putin 3 ani pot fi atrasi in jocuri de masa care implica utilizarea memoriei si nu necesita citire. Acestea sunt distractive pentru toate varstele si sunt ideale pentru o seara de jocuri in familie.

Jocurile educative de masa dezvolta abilitatile matematice, de potrivire, memoria, capacitatea de ascultare si autocontrol. De asemenea, stimuleaza abilitatile lingvistice si de relationare si ii invata pe copii sa castige sau sa piarda intr-un mod amiabil.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *