Sfaturi de siguranta de care ar trebui sa tii cont daca esti femeie si conduci deseori singura - Woman2woman.ro


Sfaturi de siguranta de care ar trebui sa tii cont daca esti femeie si conduci deseori singura

By on April 18, 2022

mancare de post

Share Button

Chiar daca sunt soferi mai prevazatori decat barbatii, femeile se confrunta deseori cu riscuri si pericole mai mari in trafic. Ele nu trebuie sa isi faca griji doar pentru problemele mecanice si accidentele de circulatie, ci si pentru posibilitatea de a fi urmarite si atacate cand sunt singure la volan. Riscurile sunt posibile atat in trafic, cat si cand se apropie sau se indeparteaza de masina, in special in parcari, unde pot fi victima agresiunilor.

De aceea, daca esti conducatoare auto si iesi deseori singura in trafic, ar trebui sa tii cont de cateva sfaturi care sa te ajute sa ramai in siguranta pe drum sau in parcari.

Fii vigilenta si cu ITP-ul la zi

Asigura-te ca esti mereu vigilenta si ca poti observa si evita la timp accidentele inainte ca acestea sa aiba loc. De asemenea, pentru a evita situatiile in care masina se defecteaza pe neasteptate si, cel mai grav, noaptea, fii la curent cu ce se verifica la ITP si ai grija sa fii la zi cu acesta. Astfel, reduci riscurile de a ramane in pana cu masina, singura pe drum si sa fii supusa la potentiale amenintati si atacuri. Totodata, informeaza-te in legatura cu ce ar trebui sa faci noaptea in cazul unui accident de masina si ce masuri sa iei pentru a fi in siguranta pana vine politia.

Ce sa faci daca masina se strica

Daca ai probleme cu masina, opreste-te intr-o locatie sigura si afla adresa exacta inainte de a suna serviciile de asistenta sau un prieten in care ai incredere. Fii pe deplin constienta de locul in care te afli si informeaza pe cineva in legatura cu pozitia ta, mai ales daca este noapte.

Aplicatii si intrumente care iti pot creste siguranta in trafic

In prezent, exista multe dispozitive, aplicatii si instrumente la care poti apela pentru a te mentine in siguranta in trafic. Pentru a putea folosi GPS-ul sau alte aplicatii de pe smartphone care te ajuta in trafic, vei avea nevoie de un suport de telefon si de un incarcator pentru masina. Astfel, iti vei mentine telefonul mereu functional si la indemana si vei putea apela usor numerele de urgenta daca este necesar.

Poti instala unul dintre aceste modele de camere auto bune care sa iti permita sa vezi mai bine in jurul masinii si sa inregistrezi ce se intampla in trafic. De asemenea, ia in considerare folosirea unui breloc care poate fi si arma de aparare, a unui spray cu piper sau cu ardei iuti si accesorii inteligente care sa te ajute sa poti da alarma discret daca esti agresata.

Sfaturi pentru intretinerea adecvata a masinii

Cea mai buna cale pentru a fi mereu in siguranta in trafic este prin a preveni situatiile de urgenta. De aceea, pentru a evita sa ai probleme noaptea cu masina, este extrem de important sa fii proactiva in ceea ce priveste intretinerea adecvata a acesteia si sa faci controale regulate ale motorului, anvelopelor, nivelului de ulei si de apa. Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont:

  • Uleiul ar trebui schimbat o data la trei luni, mai ales daca sofezi constant;
  • Presiunea anvelopelor ar trebui verificata saptamanal si intotdeauna inainte de a pleca la un drum lung;
  • Bateria ar trebui inlocuita la fiecare cativa ani si este bine sa ai intotdeauna una de rezerva si sa stii cum se schimba corect;
  • Verifica roata de rezerva si cricul – nu se stie cand vei avea nevoie de ele;
  • Un stingator de incendiu este un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca din masina, alaturi de trusa de prim ajutor.

Siguranta in parcare

Parcarile si garajele sunt locuri destul pe riscante pentru soferitele singure. De aceea, daca te afli intr-unul dintre acestea ar trebuis a tii cont de cateva sfaturi de siguranta:

  • Inainte de a iesi din masina asigura-te ca esti perfect constienta de ceea ce se intampla in jur
  • Fa tot posibilul sa parchezi masina intr-un loc cat mai bine iluminat si cat mai expus, unde nu exista posibilitatea ca cineva sa se ascunda
  • Parcheaza cat mai aproape de destinatie sau de intrare
  • Daca este tarziu, cel mai bine ar fi sa fii insotita de un al doilea adult.
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *