Schimba-ti viata: Alege sa fii independenta si sa iti urmezi pasiunile - Woman2woman.ro


Schimba-ti viata: Alege sa fii independenta si sa iti urmezi pasiunile

By on May 25, 2021

mancare de post

Share Button

Poate ca ai primit deja sfaturi de genul “urmeaza-ti visul si pasiunea” sau “traieste-ti viata din plin si fii propriul tau sef”. Toate sunt menite sa te motiveze sa renunti la ceea ce faci acum si sa iti imbunatatesti viata facand ceea ce iti place cu adevarat.

Desigur ca este o idee minunata sa iei initiativa si sa te orientezi catre o activitate care iti va aduce si implinire sufletesca, dar, pentru a nu regreta pasul, ar trebui sa actionezi inteligent. Asigura-te ca ai un fond de urgenta pentru cel putin sase luni, priveste-ti visul intr-un mod obiectiv pentru a stabili realist cum il poti trasforma intr-o sursa durabila si constanta de venit si investeste in cateva cursuri care iti vor fi utile pe viitor.

Acum, daca esti sigura ca ai parcurs deja acesti pasi si esti gata sa renunti la job pentru a incepe sa iti implinesti visul, iata cateva motive pentru care merita sa treci la actiune:

Vei detine controlul asupra propriei vieti

Daca nu vrei sa fii platita pentru a implini visele si viziunile altora, alege sa le urmezi pe ale tale. Facand acest lucru esti libera sa te exprimi si sa te dedici total lucrurilor care te pasioneaza si pentru care ai abilitati. Si, daca nu exista inca o activitate care sa te reprezinte, nu trebuie sa ai retineri in a o creea special pentru tine. 

Alege sa faci ceea ce iti place atat de bine, incat cei din jur sa fie incantati sa te plateasca pentru serviciile oferite!

Devii complet responsabila pentru destinul tau

Daca vei deveni propriul tau sef va trebui sa te responsabilizezi complet cu toate actiunile implicate de activitatea pe care vrei sa o desfasori. Prin urmare, vei fi obligata sa dobandesti abilitati noi, sa investesti inteligent, sa faci economii si sa valorifici ocaziile si oportunitatile. 

Vei fi direct responsabila pentru deciziile pe care le vei lua, dar si de succesul sau esecul tau.

Sentimentul de implinire si satisfactiile vin doar facand ceea ce iti place

Asa cum fericirea poate fi obtinuta numai prin a fi alaturi de o persoana pe care o iubesti, implinirea si satisfactia in plan profesional pot fi obtinute numai daca iti place ceea ce faci.

Satisfactia nu se limiteaza numai la a castiga bani, iar implinirea va veni doar daca simti ca, in felul tau, faci ceva bun pentru cei din jur.

Gata! De acum nu iti mai consumi energia pentru a le face altora pe plac si a te afirma!

Daca ai decis sa devii propriul tau sef nu mai trebuie sa faci pe plac nimanui, decat tie insati. De acum nu mai trebuie sa pierzi timpul cu rapoarte bine realizate sau e-mailuri bine concepute pentru a-ti expune ideile, astfel incat sa aiba priza la conducere si sa placa. De multe ori acestea erau rapoarte ramase necitite si actiuni ramase fara feedback, care te oboseau si demotivau.

De acum iti poti indrepta intreaga energie si creativitate pentru a face ceea ce iti place si te poti “auto imputernici” pentru a incepe acele proiecte care conteaza pentru tine.

Nu vei trai sindromul “cum ar fi fost daca…”

Lasa in urma ceea ce nu iti aduce satisfactii si pregateste-te sa actionezi total dedicata si fara regrete. Astfel poti sa fii sigura ca nu vei trai acel moment neplacut in care te intrebi cum ar fi fost viata ta daca ai fi renuntat la job si ti-ai fi urmat pasiunea. 

Asuma-ti responsabilitatea actiunilor tale si consecintele si bucura-te de o experienta memorabila care poate insemna un succes rasunator. Nu te teme sa faci saltul si sa iesi din zona de confort, pentru ca risti ca mai tarziu sa regreti ca nu ai incercat.

Iti imbunatatesti creativitatea si abilitatile de organizare

Renuntand la un job care nu iti place si incepand o activitate care iti va aduce implinire viata ta se va schimba considerabil. Va fi usor sa ramai motivata si sa depasesti toate greutatile. 

Astfel, iti vei explora si imbunatati latura creativa si, totodata, vei dezvolta abilitati organizatorice valoroase.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *