Saw Palmetto şi Finasteride-Ce trebuie să ştii despre aceste produse? (P) - Woman2woman.ro


Saw Palmetto şi Finasteride-Ce trebuie să ştii despre aceste produse? (P)

By on May 21, 2022

mancare de post

Share Button

Dacă te confrunţi cu un păr deteriorat şi cu un scalp sensibil, dacă pierderea părului reprezintă o problemă, atunci este bine să iei în calcul câteva tehnici de tratament care vor avea efect rapid şi vor conduce la remedierea problemelor manifestate la nivelul scalpului, inclusiv la recăpătarea podoabei capilare.

Inhibitorii DHT

Atunci când se vizează încetinirea căderii părului, se urmăreşte blocarea activităţii androgenilor liberi-DTH, răspunzători de căderea excesivă a firelor de păr şi de dezechilibrele manifestate la nivelul scalpului. Astfel, pentru a confrunta acestă problemă, blocantele DHT reprezintă una dintre cele mai bune metode de tratament.

Unul dintre cele mai eficiente blocante DHT, Saw Palmetto, se va dovedi cel mai bun aliat în lupta cu pierderea părului. Se poate administra şi folosi sub diferite forme de tratament, de la capsule moi şi tablete, până la şampoane şi soluţii locale.

Saw Palmetto este denumirea unui palmier, iar extractul acestuia este folosit pentru o serie de contexte medicale, unul dintre acestea vizând sănătatea scalpului şi a părului. Poate fi folosit atât de bărbaţi, cât şi de femei.

Finasterida, recomandată doar bărbaţilor

În cazul domnilor, tratamentul împotriva căderii părului poate consta în adoptarea efientei finasteride, recomandată pentru  inhibarea procesului de deteriorare a foliculilor de păr.  Este un tratament administrat pentru o multitudine de contexte medicale.

În cazul căderii excesive a părului, recomandările specialiştilor indică un comprimat pe zi. Tratamentul dă rezultate rapide şi contribuie la refacerea podoabei capilare, chiar şi în cazul domnilor care se confruntă deja cu apariţia calviţiei. Finasterida este astfel blocantul DTH artificial, indicat în tratarea căderii părului la bărbaţi.

Măsuri de prevenire a căderii părului

Firul de păr creşte din folicul şi este  format din celule asemănătoare celor din  piele, în principal din keratina. Fiecare rădăcină, respectiv fiecare folicul, este înconjurat de capilare sangvine, acestea având rolul de a  transporta compuşii necesari  formării  si creşterii firului de par.

De sănătatea firului de păr, devine astfel răspunzătoare  circulatia sangvina, prin aportul de nutrienţi şi hormoni pe care îl asigură. Din acest motiv, este foarte importantă sănătatea scalpului, tratamentele locale şi interne fiind esenţiale atunci când se doreşte un păr bogat, sănătos şi frumos.

Pe lângă acestea, se impune o alimentaţie echilibrată, hidratarea optimă, igiena corectă şi cosmetizarea periodică. Un fir de păr susţinut atât din exterior, prin tratamente locale, cât şi din interior, prin nutrienţii necesari, va deveni mult mai rezistent şi sănătos.

Sursa de imagine:
Michelle Lee Photography / Shutterstock.com

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *