Prajiturele cu nuca de cocos si ciocolata - Woman2woman.ro


Prajiturele cu nuca de cocos si ciocolata

By on aprilie 22, 2014

mancare de post

Share Button

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata este o prajitura simpla, insa foarte gustoasa, pe care o poti prepara in jumatate de ora. Daca simti nevoia sa mananci ciocolata sau obisnuiesti sa consumi ciocolata cu nuca de cocos, aceasta prajitura te poate ajuta sa iti potolesti pofta. In plus, ca orice prajitura de casa, este mult mai sanatoasa.

Autor: Mihaela Dinu

Prajiturele cu nuca de cocos si ciocolata

Prajiturele cu nuca de cocos si ciocolata

Ingrediente pentru blat:

– 250 grame de nuca de cocos (fulgi)
– o lingura de unt (cat o nuca)
– 100 ml de lapte
– 2-3 linguri de zahar
– 1-2 linguri de faina alba
– 1 ou
– jumatate de esenta de vanilie
– o lingurita esenta de rom

Bate oul intreg, adauga zaharul si amesteca bine, cu o lingura de lemn, pana cand de omogenizeaza. Adauga untul si amesteca in continuare. Apoi adauga laptele, esentele, omogenizeaza si continua sa adaugi restul ingredientelor (nuca de cocos si faina). Amesteca bine pana cand compozitia devine omogena. Amestecul ar trebui sa nu fie nici lichid, nu trebuie sa curga, dar n utrebuie sa fie nici prea gros si greu de manevrat.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intinde bine pentru a se forma o foaie subtire si da la cuptorul incalzit, la fon mediu. Dupa 12-15 minute, intoarce foaia pe cealalta parte si mai lasa 10 minute la cuptor. Cand e gata, scoate-o din cuptor si las-o la racit.

Taie blatul in cubutele sau bastonase. Apoi trece-le prin glazura.

Ingrediente pentru glazura:

– 100 ml apa
– o lingura de zahar
– 2-3 linguri de cacao (cu varf)
– o lingura de unt (cam cat o nuca mai mica)

Pune pe foc apa, impreuna cu zaharul si untul. Cand acestea s-au topit, adauga cacaoa amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Imediat ce s-a omogenizat ia de pe foc. Lasa putin la racit, apoi trece bucatelele de blat prin glazura si lasa-le la racit.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *