Petele, usor de inlaturat cu produse naturale - Woman2woman.ro


Petele, usor de inlaturat cu produse naturale

By on September 19, 2013

mancare de post

Share Button

petele typef comPetele pot sa ne dea batai de cap, chiar daca optam pentru un detergent puternic. Insa le poti inlatura folosind metode poate neasteptate, in special daca petele sunt proaspete. Cu cat trece mai mult timp, cu atat acestea vor fi mai greu de indepartat si vei avea nevoie de produse chimice mai puternice sau poate chiar de… foarfeca.

Autor: Mihaela Dinu

Petele, usor de inlaturat cu produse naturale

Petele de grasime, vin sau cafea se curata usor daca se presara talc ori sare peste pata proaspata. Sarea va trage lichidul sau grasimea proaspat varsata pe fata de masa ori pe alta suprafata textila, lasand locul la fel de curat ca inainte de micul accident.

Petele maronii, cauzate de coaja nucilor verzi se inlatura mai usor cu sare de lamaie. Fie ca sunt pe haine sau chiar pe piele, petele cauzate de coaja nucilor verzi sunt greu de indepartat utilizand produse de curatare. Sarea de lamaie, insa, poate face minuni. In plus, e si o varianta ecologica de curatare.

Petele de ceara de pe materiale textile se inlatura folosind o hartie si un fier de calcat. Se aseaza materialul pe masa de calcat, se acopera cu o foaie de hartie pata si se calca cu fierul incins. Ceara se va topi din cuza caldurii si se va lipi de foaia de hartie. Astfel, pata va fi inlaturata.

Petele de sange se scot cu apa rece. Pentru a le putea elimina, petele trebuie sa fie proaspete si sa nu fi fost spalate inainte cu alte substante sau cu apa calda. Apa fierbinte sau calda are efect invers, adica stabilizeaza pata si o face aproape imposibil de scos. Asa ca, daca te-ai taiat la deget si ai patat prosopul sau bluza cu sange, grabeste-te sa o scoti cu apa rece, altfel va deveni imposibil de inlaturat.

Foto: typef.com

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *