Papanasi moldovenesti cu scortisoara - Woman2woman.ro


Papanasi moldovenesti cu scortisoara

By on November 6, 2020

mancare de post

Share Button

Simti nevoia sa mananci un desert gustos si dulce? Atunci iti propunem reteta pentru papanasi moldovenesti cu scortisoara.  Daca esti in cautarea unei retete rapide sau unui dulce de orice fel, papanasii moldovenesti te vor incanta cu siguranta si iti vor satisface pe deplin nevoia de dulce. Aceasta gustare este considerata unul dintre cele mai bune deserturi facute in casa, iar timpul sau de preparare nu necesita pierderea unor ore multe. 

Papanasi moldovenesti cu scortisoara
Papanasi moldovenesti cu scortisoara

Ingrediente papanasi moldovenesti cu scortisoara

Pentru ca un desert delicios se face cu ingredientele potrivite, iata de ce ai nevoie pentru a face papanasi moldovenesti cu scortisoara:

  • 500 g branza de vaci;
  • un ou;
  • faina alba;
  • 1-2 linguri de zahar;
  • ulei;
  • zahar pudra si scortisoara pentru ornat si pentru aroma.

Cum preparam papanasii moldovenesti cu scortioasa

Reteta pentru papanasi moldovenesti este foarte simpla si usor de facut. Acestia se prepara rapid si nu necesita multe ingrediente.

Pentru inceput, vom pune intr-un vas branza, pe care o amestecam cu oul si cu zaharul. Amestecam bine si apoi adaugam faina, pana cand obtinem o compozitie omogena. Compozitia nu trebuie sa fie tare si din acest motiv nu adaugam multa faina. Aceasta are rolul doar de a face aluatul modelabil, pentru a nu curge. La final vom obtine un aluat din care formam chiftele mai mari sau mai mici, dupa bunul plac, pe care le aplatizam cu mana.

Dupa ce am format papanasii, punem uleiul la prajit intr-o tigaie. Pentru ca acestia sa fie bine facuti, uleiul trebuie sa fie foarte bine incins. Atunci cand uleiul sfaraie, asezam papanasii in tigaie si ii prajim pe ambele parti. Acestia trebuie sa prinda o culoare aramie-aurie, iar atunci cand se scot se pun pe o farfurie si se lasa la scurs pe un servetel absorbant de bucatarie.

Pentru a-i orna si a le da un gust mai special, punem deasupra lor zahar pudra si scortisoara. In acest fel am obtinut un desert gustos si rapid, simplu de preparat. Papanasii se servesc atat calzi, imediat dupa ce i-ai scos din tigaie, cat si reci. Pofta mare iti dorim!

Vezi reteta video pentru papanasi moldovenesti cu scortisoara

Poti vedea reteta video pentru papanasi moldovenesti cu scortisoara in orice moment simti nevoia sa consumi un desert si sa-ti incanti persoanele dragi cu gustari delicioase. Aditional, daca doresti, poti adauga pe langa papanasi smantana, dulceata de afine ori sos de vanilie.

In cazul in care nu ai mai gatit papanasi sau ai uitat de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea lor, vezi reteta video de mai jos. Iti vom arata exact fiecare pas pe care trebuie sa-l faci pentru a obtine un desert ca la carte, care sa te faca sa-l treci pe lista de favorite din meniu. De asemenea, poti vedea si cum arata rezultatul final imediat dupa ce acestia sunt scosi din tigaie si sunt gata pentru a fi serviti. Vizualizeaza reteta video si bucura-te de gustul adevarat al papanasilor moldovenesti cu scortisoara.

Share Button

One Comment

  1. Mihaela

    November 11, 2020 at 5:35 pm

    Excelent video, nota 10!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *