Obiceiuri si traditii de Anul Nou - Woman2woman.ro


Obiceiuri si traditii de Anul Nou

By on December 29, 2013
Share Button

sampanie Obiceiuri si traditii de Anul NouPentru ca fiecare isi doreste sa aiba parte de un an mult mai bun decat cel care tocmai se incheie, apelam la diverse superstitii si obiceiuri pentru a atrage norocul in casa si viata noastra. Daca vrei sa ai si tu parte de noroc in noul an, iata cateva obiceiuri de Anul Nou si semnificatiile lor.

Autor: Claudia Ilies

Iata ce poti face de Anul Nou, pentru a avea un an bun

Obiecte, plante si alimente care iti pot aduce noroc in noul an

Vascul este nelipsit din casele oamenilor in acesta perioada, inca din Antichitate. Sub el trebuie sa ne sarutam la momentul trecerii in noul an, sa ne uram mult noroc, fericire si sanatate si sa ne punem o dorinta secreta!

Laurul, potrivit superstitiilor si credintelor stravechi, ne protejeaza de spiritele rele si de tunetele cerului. Este considerata o planta sacra, aducatoare de noroc.

Obiecte si imagini care reprezinta timpul, precum orologii sau Batranul Timp la americani, personaj care isi gaseste originile in zeul Chronos din mitologia greaca. Acest batran barbos simbolizeaza anul care a trecut.

Daca anul care a trecut este vazut precum un batran, anul nou este reprezentat printr-un bebelus, simbol al renasterii, al unei vieti noi. Simbolul are legatura si cu religia crestina, simbolizand nasterea pruncului Isus.

Cadourile care se ofera pentru Anul Nou, in semn de multumire si ca prilej pentru a ura toate cele bune persoanelor din anturaj.

Petardele si focurile de artificii sunt folosite pentru a indeparta demonii si a atrage fortele pozitive si norocul.

Clopotele sunt folosite pentru a anunta trecerea in noul an.

Felicitarile care se transmit persoanelor dragi, simbolizeaza dragostea si afectiunea care trebuie sa le insoteasca in urmatorul an.

Lumanarea este omniprezenta si ea trebuie sa ramana aprinsa in toata perioada dintre Craciun si noaptea Anului Nou.

In Spania si Portugalia se mananca stafide cu ocazia urarilor care se fac cu prilejul Anului Nou. Daca mananci struguri in prima zi a anului, banii vor fi de partea ta.

Lintea si alte leguminoase, dar si nucile asigura prosperitatea, ele simbolizand abundenta monedelor.

Rodia este fructul care simbolizeaza abundenta si fertilitatea.

Se daruiesc fulare si efarfe din matase, asa cum ofereau doamnele calaverilor invingatori.

Ce facem in prima zi a anului?

In aceasta zi nu trebuie sa facem nimic special, doar sa ne odihnim si sa petrecem alaturi de familie sau prieteni, in caz contrar, cel care va munci, va face acelasi lucru pentru tot anul respectiv.

Putem transmite urari de bine pentru noul an pana la finele lunii ianuarie.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *