Mucenici muntenesti - Woman2woman.ro


Mucenici muntenesti

By on martie 9, 2014

mancare de post

Share Button

mucenici muntenesti miciMucenicii se pregatesc in fiecare an pentru data de 9 martie, in cinstea celor 40 de sfinti mucenici, soldati crestini, romani, greci si armeni. In moldova, mucenicii se pregatesc din aluat de cozonac copt in cuptor si uns cu miere si nuca si au foma cifrei 8. In Muntenia si Dobrogea, insa, acestia au dimensiuni mult mai mici si se fierb in apa cu zahar, la care apoi se adauga nuca si scortisoara. Zeama astfel obtinuta reprezinta apa in care cei 40 de mucenici au fost aruncati, potrivit credintei populare.

Autor: Mihaela Dinu

Mucenici muntenesti

Ingrediente:

– 400 grame de mucenici
– 200 grame de zahar sau dupa gust
– 2-3 linguri de scortisoara
– o esenta si jumatate de vanilie
– o esenta de rom
– cca 300 grame de nuca macinata
– coaja rasa de la doua lamai
– coaja rasa de la o portocala

Cum preparam mucenicii muntenesti:

Pune cca 4 litri de apa la fiert, impreuna cu o esenta de vanilie si scortisoara. Adauga mucenicii atunci cand apa da in clocot si lasa-i sa fiarba 10-15 minute la foc mic sau pana cand acestia se ridica la suprafata apei.

Adauga apoi zaharul, restul esentei de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie si portocala, dar si nuca macinata.

Mucenicii pot fi consumati atat calzi, cat si reci.

mucenici muntenestiPofta buna!

 

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *