Mobilier din plexiglas - avantaje si dezavantaje - Woman2woman.ro


Mobilier din plexiglas – avantaje si dezavantaje

By on November 10, 2020

mancare de post

Share Button

Te-ai gandit sa aduci in decorul casei tale unele piese din plexiglas sau acril transparent, ca piese de accent? Daca da, inainte de a trece la cumparaturi afla care sunt avantajele sau dezavantajele acestora.

Mobilier din plexiglas - avantaje si dezavantaje

Mobilier din plexiglas – avantaje si dezavantaje

Avantajele mobilierului din plexiglas transparent

Avantajele acestui tip de mobilier sunt numeroase:

 • Confera un aspect curat si aerisit – Datorita trasparentei, piesele de mobilier din plexiglas creeaza senzatia de spatiu mai mare, curat si aerisit, motiv pentru care sunt sunt ideale pentru camerele mici.
 • Este usor de curatat si igienizat – Plexiglasul este foarte usor de curatat si igienizat, acesta fiind motivul pentru care se foloseste si la panouri protectie antivirus. Ai nevoie doar de o carpa moale care nu lasa scame si o solutie slaba de apa cu detergent delicat de vase.
 • Confera spatiului un aspect elegant si modern – Daca esti in cautarea unor piese de mobilier elegante si moderne pentru a decora casa, una sau doua piese din plexiglas vor face diferenta. Din cauza faptului ca este un material care trebuie modelat dupa o anumita forma, piesele de mobilier din plexiglas sunt foarte simple si se potrivesc de minune in decoruri moderne.
 • Gasesti o gama variata de piese de mobilier din plexiglas – Datorita inovatiilor in designul de mobilier, plexiglasul si-a gasit drumul catre toate piesele pe care ti le poti imagina. In prezent poti gasi pe piata mobilier din plexiglas diversificat, de la masute de cafea, pana la scaune bar sau de camera de zi. De asemnea, plexiglasul poate fi prezent in rafturile pentru carti, etajere, piedestrale, birouri, paturi si chiar dulapuri de depozitare.
 • Animalele de companie evita piesele de mobilier din plexiglas – Acest aspect poate fi un avantaj, mai ales daca vrei ca pisica sa nu urce niciodata pe masa de la bucatarie, sau pe biroul de lucru.  
 • Creeaza un puternic efect artistic – Articolele decorative plasate pe o piesa de mobilier din plexiglas vor parea ca plutesc in spatiu, ceea ce creeaza o impresie artistica fantastica.
 • Este versatil si usor de armonizat in orice decor – Mobilierul din plexiglas transparent este o piesa neutra, mult mai versatila decat cel in culorile alb, gri sau negru. Indiferent de finisajele deja prezente intr-o camera, o piesa de mobilier transparenta se poate introduce usor si nu trebuie sa iti faci griji pentru armonizarea culorilor. Ar trebui sa te preocupe doar forma si silul acesteia.

Dezavantajele mobilierului din plexiglas

Acum, cand stii care sunt avantajele unei piese de mobilier transparent si s-ar putea sa iei decizia ca ai nevoie de ea, ar fi bine sa te informezi si in legatura cu dezavantajele acesteia:

 • Amprentele se vor vedea imediat – Exact ca si in cazul sticlei, a oglinzilor sau a oteluluui inoxidabil, plexiglasul pastreaza foarte usor amprentele, ceea ce poate fi neplacut. Singurul remediu este curatarea periodica, iar acest lucru poate fi consumator de timp.
 • Plexiglasul este complet transparent – Acest lucru poate fi un dezavantaj in cazul pieselor de mobilier pentru depozitare, cum ar fi dulapurile, pentru ca nu permite ascunderea lucrurilor. Aceste dulapuri vor fi bune doar pentru a depozita obiectele estetice si va trebui sa le pastrezi intr-o ordine desavarsita.
 • Nu este la fel de durabil ca alte materiale folosite la mobilier – Cu toate ca daca se vor intretine adecvat, piesele de mobilier din plexiglas pot dura foarte mult, daca se rup sau se fisureaza nu se mai pot repara. Pe de alta parte, obiectele de mobilier din lemn se pot repara si reconditiona chiar si dupa zeci de ani.
 • Limitari de proiectare – Datorita modului in care sunt produse, piese de mobilier din plexiglas nu sunt in aceeasi varietate de modele ca cele clasice din lemn.
 • Deteriorarile nu se repara usor – Plexiglasul se poate zgaria mai greu decat lemnul, dar poate fi deteriorat, iar reparatiile sunt aproape imposibile, iar acest lucru poate fi descurajant pentru cei care doresc finisaje perfecte.
 • Poate crea probleme de securitate si siguranta – Din cauza faptului ca sunt complet transparente, piese de mobilier din plexiglas pot fi o reala problema pentru copii si batrani, dar nu numai. Este greu sa eviti o masa de cafea transparenta si, cu siguranta, te vei lovi de mai multe ori pana te vei obisnui cu prezenta ei.
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *