Mobila living: 8 sfaturi pentru a mari vizual spatiul din living - Woman2woman.ro

Mobila living: 8 sfaturi pentru a mari vizual spatiul din living

By on September 30, 2015
Share Button

Locuinta ta este compusa din camere mici si ai vrea sa faci ceva pentru a mari spatiul? Mobila living te poate ajuta sa maresti spatiul din punct de vedere vizual. Nu trebuie neaparat sa renunti la pereti pentru a mari spatiul de locuit, exista si alte solutii pentru a te bucura de spatiul de care dispui, dispunand inteligent mobila din living.

Mobila living: ce alegi pentru a mari vizual spatiul

mobila living

1. Think big!

Poate parea absurd, dar in cazul in care camera ta este mica iar tu amenajezi cu mobilier mic, iti vei micsora spatiul de locuit. Decat sa alegi o canapea si doua fotolii, mai bine alegi o canapea de colt mai mare. Poti proceda la fel si cu tablourile si cu masa: daca alegi una mare, vei da impresia ca insasi camera este mai mare.

Opteaza pentru piese de mobilier cu picioare, care ofera o senzatie de spatiu mare.

2. Mobila living: Separarea spatiilor

Nu poti trage de pereti sa se extinda, poti doar sa iti delimitezi inteligent spatiile. Aranjeaza mobila living pentru a transforma camera de zi: poti creea un mic spatiu destinat lecturii sau pentru lucru: un birou plasat separat de zona de dormit in care ai patul si televizorul. Astfel, vei crea impresia ca ai doua camere, folosind un separator vizual, care nu trebuie sa fie neaparat un perete: foloseste un lampadar care sa atraga atentia si sa creeze impresia unui spatiu separat.

3. Opteaza pentru monocromie

Daca folosesti mai multe culori pentru peretii din living, vei diminua spatiul. In schimb, daca optezi pentru aceeasi culoare, vei da caldura si intimitate camerei si vei crea impresia de spatiu marit. Alege culori pastel care reflecta lumina si maresc spatiul de locuit.

Perdelele si covorul trebuie sa fie de aceeasi culoare, astfel incat sa se amestece in decor. Perdelele deschise la culoare vor permite sa intre mai multa lumina in camera, dand impresia ca este mai mare.

4. Mobila living: Foloseste spatiile din partea superioara a camerei

Chiar daca ai o inaltime standard in living, poti atrage privirile in sus, printr-o decoratiune plasata la inaltime, distragand astfel atentia de la nivelul podelei.  Amenajeaza cu polite pe tot peretele, pana sus, plaseaza-le deasupra ferestrei ori suspenda mobilierul media.

Renunta la stilul care presupune bibelouri plasate la nivelul podelei, plaseaza decoratiunile in partea de sus a peretilor, pentru a atrage atentia catre partea superioara a livingului.

5. Curatenie

In timp adunam prea multe obiecte care dau impresia ca nu mai avem spatiu sau ca cel existent este supraaglomerat. Oricand poti incepe sa le mai triezi si sa le depozitezi undeva unde nu vor mai fi la vedere. Pastreaza doar strictul necesar, mai putine obiecte iti vor da impresia ca ai mai mult spatiu.

6. Mobila living: Oglinzi peste tot

oglinzi mobila living - sliderobes com

Oglinzi mobila living / Foto: sliderobes.com

Daca vrei sa iti maresti spatiul, o poti face folosind o oglinda mare, care va reflecta lumina si va oferi profunzime camerei. Fii atenta, aceasta nu trebuie plasata langa o fereastra, pentru ca efectul de lumina s-ar reduce. Daca plasezi doua oglinzi, fata in fata, spatiul iti va parea infinit.

Poti plasa o oglinda mare pe unul dintre pereti, care sa reflecte zona de relaxare. Aceasta este o modalitate eficienta pentru a da impresia ca ai o camera foarte mare.

7. Mobila living: imbraca peretii

O oglinda incadrata in negru sau maro inchis, plasata in partea superioara a peretului poate crea senzatia unei ferestre si creeaza impresia ca ai o camera foarte mare.

Daca alegi tablouri mari, cat peretele, vei creea impresia de spatialitate.

Pentru alungirea peretilor, poti alege un tapet cu dungi verticale, de preferat colorate. Poti folosi, de asemenea autocolante speciale pentru pereti.

8. Jocuri de lumini

Cu ajutorul unor obiecte de iluminat bine plasate in camera poti accentua arhitectura spatiului: cateva becuri plasate in partea de sus a mobilierului reprezinta o solutie inteligenta. Pentru etajere poti folosi, de asemenea ghirlande luminoase, facandu-le sa para mai inalte.

Voi ce idei aveti pentru marirea spatiului din living?

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *