Meniul potrivit pentru persoanele diabetice - Woman2woman.ro


Meniul potrivit pentru persoanele diabetice

By on October 7, 2020

mancare de post

Share Button

Diabetul este o afectiune care apare atunci cand organismul nu produce sau nu foloseste hormonul insulina in mod corect. Acesta provoaca o cantitate exagerata de zahar in sange. Persoanele care sufera de aceasta boala trebuie sa respecte un regim alimentar recomandat de medic si sa-si verifice zilnic nivelul glicemiei din sange.

Dieta pentru diabetici presupune un plan alimentar prin care consumi doar alimente sanatoase, cu ajutorul carora vei putea sa-ti contolezi glicemia. Mai jos gasesti un meniu potrivit pentru persoanele diabetice.

Ce trebuie sa contina un meniu pentru diabetici

Dieta pentru persoanele care sufera de diabet implica desigur consumarea alimentelor sanatoase, la ore regulate si in cantitati moderate. Meniul potrivit pentru persoanele diabetice ar trebui sa includa multi carbohidrati complecsi (cum ar fi cerealele integrale), fructe si legume. Pentru acestia, este foarte important sa aiba cel putin trei mese pe zi si sa nu sara niciodata peste vreuna dintre acestea.

Un alt aspect important este sa manance aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi. De ce este atat de important acest aspect? Pentru ca ajuta la mentinerea insulinei si a zaharului la un nivel constant. Pentru ca glicemia din corp sa nu creasca, evita produsele hipercalorice, cum sunt alimentele bogate in zahar si grasimi sau alcool.

Alimente recomandate

Printre cele mai recomandate alimente pentru persoanele diabetice sunt fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea, mazarea, lintea si produsele lactate slabe in grasimi. Totodata, regimul alimentar contine si alimente bogate in fibre: nuci, leguminoase, faina integrala de grau si tarate din grau.

Din categoria grasimi benefice fac parte: avocado, migdale, masline, arahide si uleiul de rapita. In acelasi timp, pestele contine Omega 3 si aduce beneficii sanatatii inimii. De aceea, este recomandata consumarea somonului, a tonului sau a codului.

Iata un meniu potrivit pentru diabetici

Mai jos ti-am pregatit un meniu potrivit pentru persoanele care sufera de diabet. Iata ce preparate poti consuma:

La micul dejun poti consuma 40 gr paine integrala, 150 g branza slaba de vaci (2%), 50 gr muschi file slab, 150 gr rosie, 1 cana de ceai neindulcit.

Pentru a consuma alimente cat mai sanatoase si preparate acasa, poti face paine de casa. Vezi care este reteta pentru painea de casa aici. 

Mai apoi, la vreo ora sau doua distanta poti consuma un fruct, fie struguri, fie banane, fie capsuni, depinde de preferinte. 

La pranz este recomandat ca meniul sa fie mai bogat. Poti opta pentru supa crema de legume – 300 ml (200 g legume), paine – 20 g si piure de morcov cu ardei copt – 150 g, ceafa de porc – 200 g si salata cu rucola – 200 g.

Vezi reteta de supa crema de legume

Vezi reteta de piure de morcov si ardei copt

Ca si gustare este recomandat sa consume fie un fruct crud, fie un mar copt cu scortisoara si indulcitor (200 g).

Cina nu trebuie sa fie servita mai tarziu de ora 18:00. Pentru aceasta, poti prepara o mancarica de mazare cu 50 g de carne de vita. Totodata, mai poti adauga si un iaurt cu grasime 2% de 150ml.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *