Liposuctia abdominala - solutia la care putem apela cand dietele nu functioneaza - Woman2woman.ro

Liposuctia abdominala – solutia la care putem apela cand dietele nu functioneaza

By on August 23, 2019
Share Button

O mare parte din cei care apeleaza la liposuctie sunt cei care au incercat deja una sau mai multe diete si exercitii fizice intense si nu au reusit sa isi atinga telul, adica obtinerea unui abdomen plat. Se intampla des ca depozitele de grasime din zona abdominala sa nu fie usor de eliminat, iar primele care sufera din acest motiv sunt femeile care au nascut.

Liposuctia abdominala - solutia la care putem apela cand dietele nu functioneaza

Sursa foto: clinicaeliade.ro

Desi zona abdominala este cea pentru care se solicita cel mai des liposuctia, aceasta interventie se poate folosi si pentru alte parti ale corpului si se mai numeste liposculptura 4D.

Liposuctia – o interventie chirurgicala

Cu toate acestea, in marea majoritate a cazurilor, liposuctia abdominala nu este considerata o operatie necesara din punct de vedere medical ea putandu-se evita. Acest lucru este cu atat mai demn de luat in considerare cu cat liposuctia este pana la urma o interventie chirurgicala care, la fel ca oricare alta interventie de acest gen, implica factori de risc.

Liposuctia abdominala – tehnica folosita

Multe interventii chirurgicale de liposuctie abdominala sunt efectuate folosind tehnica tumescenta. Aceasta metoda implica anestezia locala si folosirea unor lichide care ajuta zona sa se umfle. Totodata se mai lasa o deschidere prin care se poate introduce si manevra tubul de liposuctie. Cu aceasta tehnica riscul hemoragiilor si cel al anesteziei generale sunt diminuate, iar timpul de recuperare se reduce foarte mult. Medicii sustin ca pacientii care beneficiaza de metoda tumescenta pot reveni la activitatile zilnice dupa numai 3 zile.

Factorii si situatiile care pot genera necesitatea unei liposuctii abdominale

Liposuctia abdominala poate fi binevenita in mai multe situatii:

  • In cazul femeilor care au nascut, sarcina poate lasa urme inestetice cum ar fi pungi de grasime in zona abdominala, foarte rezistente la dieta si exercitii fizice. Potrivit statisticilor, majoritatea femeilor care au efectuat acest tip de liposuctie sunt foarte multumite de rezultate.
  • De asemenea, liposuctiile abdominale sunt foarte eficiente in eliminarea balonului asociat cu histerectomiile.
  • Un alt factor care poate fi luat in considerare este localizarea grasimii corporale la nivelul abdomenului. Ne referim aici la cele doua tipuri de grasimi: cea superficiala si cea profunda. Grasimea superficiala este cea dintre tesutul muscular si piele, in timp ce grasimea din profunzime, sau de pe organele interne, se afla sub tesutul muscular. Liposuctia abdominala poate elimina eficient doar grasimea superficiala. Grasimea de pe organele interne se poate elimina numai prin dieta si exercitii fizice si nu exista nicio procedura chirurgicala sigura sau disponibila in acest moment pentru a o elimina prin alte metode.

Factori care pot influenta rezultatele unei liposuctii abdominale

Rezultatele acestei interventii chirurgicale sunt direct influentate de:

  • Obezitate anterioara – In cazul in care persoana a fost obeza si a pierdut recent in greutate, grasimea de pe abdomen este foarte fibroasa si greu de indepartat.
  • Varsta – Pacientii cu varsta peste 60 de ani au pielea mai putin ferma si lipsita de elasticitate, ceea ce face dificila liposuctia.
  • Sex – Deoarece femeile tind sa aiba mai putine buzunare de grasimi fibroase decat barbatii, liposuctia abdominala este de obicei mai usor de realizat la femei.
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *