Importanta apei in alimentatia bebelusilor - Valentina Vesler - Woman2woman.ro


Importanta apei in alimentatia bebelusilor – Valentina Vesler

By on septembrie 22, 2014

mancare de post

Share Button

Importanta apei in alimentatia bebelusilor - Valentina VeslerAgentia Franceza de Securitate Sanitara a Alimentelor, un organism destul de riguros si indreptat spre protectia consumatorilor, a eliberat niste norme care merg mana in mana cu legislatia europeana si stabilesc niste limite superioare, care nu trebuie depasite atunci cand vorbim de consumul de apa.

Ca sa ai o apa minerala imbuteliata, trebuie sa treci printr-un proces de analiza si verificare timp de 5 ani: o perioada de prospectiuni, o perioada de cercetare, izvoarele sunt monitorizate, se fac buletine de analiza, intra intr-un nomenclator al apelor minerale prezent la Uniunea Europeana, ele au o matrice, un ADN cu care sunt inregistrate, iar valorile lor nu au voie sa se schimbe.

Cand vorbim de consumul de apa al bebelusilor, trebuie sa fim atenti la alte aspecte un pic mai delicate. Toata campania Aqua Carpatica, desfasurata de-a lungul a 4 ani de cand exista pe piata, s-a axat pe un element despre care consumatorii nici nu stiau inainte: nitratii. Nitratii reprezinta un element de poluare chimica, iar daca se afla in cantitati mari in apa, acestia pot cauza probleme grave de sanatate.

Trebuie stiut ca limita maxima a nitratilor in apa pe care o administram bebelusilor trebuie sa fie de maximum 10, iar pentru consumul uman, maximul este de 50. Acst 50 este un pic fortat, spune Valentina Vesler – PR si Marketing Aqua Carpatica.

TDS trebuie sa fie 500, PH-ul alcalin, continutul de nitrati trebuie sa fie in limitele admise

Apa imbuteliata este microbiologic pura. Aceasta se aduce la o temperatura ridicata, atat cat sa poata fi preparat lapticul pentru bebelus, dar nu mai mult.

Am primit foarte multe telefoane, foarte multe apeluri telefonice de la consumatori, de la mamici usor panicate, usor speriate, care ne spuneau ca atunci cand fierb apa Aqua Carpatica, apar niste suspensii albe, niste impuritati albe. Nu fierbeti apa! Apa Aqua Carpatica imbuteliata este microbiologic pura, ea nu necesita fierbere, singura problema care poate fi rezolvata prin fierbere este eliminarea problemelor microbiologice. In rest, concentratia de minerale din apa se accentueaza, inclusiv cea de nitrati. Explicatia este ca daca avem 5 mg de nitrati in apa, prin fierbere vom creste concentratia de nitrati la 10. sau chiar mai mult, in functie de cat de mult fierbem apa.

Firberea apei se recomanda doar atunci cand este luata de la robinet. Nu putem fi siguri ca apa de la robinet e microbiologic pura si atunci trebuie sa o fierbem.

Ce se mai poate intampla prin fierberea apei: tot echilibrul de minerale, toata structura frumoasa a apei se perturba si poate da probleme digestive, poate genera diverse neplaceri.

Cea mai mare problema a apei de la robinet este clorul

Clorurarea apei este foarte periculoasa. Pentru a evita problemele microbiologice, furnizorii de apa aleg sa ridice continutul de clor foarte sus, astfel incat la consumatorul final sa nu existe microbiologie. Dar clorul, mai ales pentru bebelusi, este foarte daunator. Daca preparati formula pentru bebelusi, cumparati apa imbuteliata din co,ert. Este o solutie mult mai sigura si mult mai benefica pentru copilasul dumneavoastra.

Osmoza inversa

In ceea ce priveste osmoza inversa parerile sunt impartite. Este un razboi intre promotorii osmozei inverse si cei din industria apelor minerale. Osmoza inversa, insa, nu este cea mai buna solutie. Este o solutie care intr0adevar elimina impuritatile, toate probleme de poluare in schimb, rezultaul ei este o apa sterila, distilata, care este reimpregnata cu minerale, la un nivel dorit.

E ca si cum as avea parul frumos si lung m-as rade in cap si mi-as pune o peruca bloda. Cam asta se intampla cu apa rezultata dupa osmoza inversa. Mineralele adaugate in apa nu se mai asimileaza asa cum trebuie, ele se adauga in mod artificial, nu intra in procesele metabolice ale omului intr-un mod fresc si natura si atunci, parera mea si a industriei, este sa nu apelati la aparate de filtrare prin osmoza inversa. Singura filtrare care se foloseset in industria apelor minerale este cea cu ultraviolete si filtrele mecanice pentru ca armonia apei, structura apei, calitatile ei nu au voie sa fie perturbate.

Apa minerala carbogazoasa

Continutul de minerale al apei carbogazoase este mult mai mare. In timpul verii, transpiram si pierdem atat apa, cat si minerale, astfel incat consumul de apa minerala natural carbogazoasa ne ajuta sa ne remineralizam.

Exista doua tipurii de apa minerala: apa minerata natural carbogazoasa sau artificial carbogazoasa – sifonata prin introducerea de dioxid de carbon.

Pe termen lung, cosumul de apa minerata natural carbogazoasa poate cauza depuneri, dar ocazional este bune venit.

Video integral – Importanta apei (Valentina Vesler si Valeria Herdea) – conferinta „Mama si copilul” (prima editie)

      Sponsori principali                    Partener logistic

cartoon network          SIAN Ladies only                               logo PPH&S-1

Sponsori secundari

logo aquacarpaticaasociatia conil  logo jonzac logo belladonna logo  carrefour_2011_orizontal_margini_varianta Romania-01DEG_Final logo-elite-beauty-lounge3   logo gandeste sanatosHaribo KURTMANN mic Leibnizjpg   mamaboutique.ro Mamba Logo Island  logo pukkafood

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *