Igiena dentară a copiilor: TOT ce trebuie să știi - Woman2woman.ro


Igiena dentară a copiilor: TOT ce trebuie să știi

By on noiembrie 15, 2022

mancare de post

Share Button

Rutina de curățare a dinților este esențială pentru o bună sănătate dentară și implicit pentru o sănătate generală bună. Îngrijirea neadecvată a cavității bucale poate duce la apariția unor infecții dentare sau a altor afecțiuni stomatologice. Periajul dentar previne riscul de apariție a afecțiunilor orale, frecvente nu doar în rândul adulților, ci și al copiilor. Implicarea părinților în educarea copiilor cu privire la obiceiurile de igienizare dentară este elementară. Următoarele informații vă pot fi de folos în înțelegerea diferențelor dintre adulți și copii în ceea ce privește modul de menținere a unei bune sănătăți orale.

Oferiți ajutor copilului pentru a menține o bună igienă orală

La fel ca în cazul adulților, este important ca cei mici să își curețe dinții zilnic, în mod corect, folosind o pastă de dinți cu fluor. Formarea unei rutine zilnice de curățare a dinților copiilor poate ajuta la menținerea unei bune sănătăți orale. Este imperios necesară educarea copilului cu privire la periajul dentar, iar părintele are rolul de a-l ajuta pe acesta să se spele corect pe dinți.

Nu neglijați vizitele cu copilul la medicul pedodont

În general, majoritatea clinicilor importante oferă servicii de stomatologie copii, medicii fiind specializați în stomatologie pediatrică (denumiți și medici pedodonți). Deși nu există diferențe semnificative de patologie dentară, motivul principal pentru care se recomandă vizita la pedodont este reprezentat de nevoile diferite ale copiilor și de înțelegerea diferită a acestora cu privire la aspecte ce țin de îngrijirea dinților. Comparativ cu adulții, care pot înțelege mai ușor necesitatea procedurilor stomatologice, copiii nu au același nivel de înțelegere. În plus, copiii pot fi adesea neliniștiți, ceea ce face ca tratamentul să fie mai dificil de urmat.

În timpul controalelor de rutină, medicii pedodonți pot recomanda igienizarea profesională a dinților sau un detartraj dentar, proceduri în urma cărora se elimină în totalitate depunerile de placă bacteriană și de tartru, care pot predispune la boli dentare încă de la vârste fragede.

Asigurați o dietă sănătoasă copilului

Consumul unei cantități mari de alimente și băuturi bogate în zaharuri este dăunător nu doar pentru sănătatea organismului, ci și pentru sănătatea orală. Din acest motiv, este important ca dieta copiilor să fie una sănătoasă, iar alimentele bogate în zaharuri să fie consumate cât mai rar. De asemenea, se recomandă evitarea băuturilor acide sau clătirea gurii cu apă întotdeauna după consumul unor astfel de lichide.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *