Gimnastica gravidei - Woman2woman.ro


Gimnastica gravidei

By on February 23, 2015

mancare de post

Share Button

Spartanii legau sanatatea si rezistenta fizica a copiilor nou-nascuti de sanatatea mamelor care i-au nascut. Egiptenii au consemnat ca servitoarele Hebrew aveau travalii mult mai scurte decat femeile lor, motivand faptul ca cele dintai duceau o viata mult mai activa din punct de vedere fizic in comparatie cu celelalte. Deci, doamnelor gravide, nu ezitati sa adoptati in perioada de sarcina un stil de viata activ, prin hrana sanatoasa si gimnastica.

Autor: Vania Limban

gimnastica gravide_6

Avantajele practicarii gimnasticii & exercitiilor de respiratie in perioada de sarcina:

  • Tonifica musculatura bratelor, toracelui, spatelui si a picioarelor
  • Creste flexibilitatea si supletea miscarilor
  • Ajuta la mentinerea unei bune circulatii periferice
  • Contribuie la un ritm respirator sanatos
  • Asigura un metabolism eficient
  • Travaliile sunt mai scurte, nastere mai usoara, si in multe cazuri perineul ramane intact
  • Contribuie la mentinerea sanatatii corpului gravidei
  • Recuperarea si revenirea la normal dupa nastere este mult mai rapida

Programul de gimnastica pentru gravide de la Active Family Center www.activecenter.ro este structurat pe mai multe nivele de efort, respectand toate cerintele necesare derularii lui in conditii de securitate pentru sanatatea femeii si a viitorului ei copil.

Pentru a participa la programul nostru de gimnastica, gravida trebuie sa aduca acodul medicului care ii urmareste sarcina. Recomandarea tipului de gimnastica pe care urmeaza sa o practice, se face de catre kinetoterapeut dupa efectuarea testului de gimnastica, care permite o evaluare a ratei de efort dar si a altor repere pentru alegerea tipului cel mai potrivit  de gimnastica.

In timpul orei de gimnastica, gravidele isi controleaza periodic pulsul, mentinerea lui intre un mimim si un maxim normal reprezentand una din garantiile imediate ca programul nu o supune unor eforturi fizice deosebite care i-ar putea pune in pericol sanatatea ei sau a viitorului copil.

Durata programului de gimnastica este de 45 minute. Ca structura programul consta in: incalzire, exercitii specifice, exercitii de respiratie, relaxare.

O gravida poate sa faca gimnastica incepand din luna a patra de sarcina pana la termen.

ATENTIE!!! Participarea in perioada de sarcina la programelor gimnastica aerobica care nu sunt special structurate pentru gravide, ca si a unor exercitii fizice intamplatoare poate duce la aparitia unor accidente de nedorit.

Detalii si programare:

021 310 76 90; 0753 072 902; office@activecenter.ro

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *