Ghid de conversatie in dating online – Woman2woman.ro

Ghid de conversatie in dating online

By on July 11, 2018
Share Button

Aproape 70% din conversatiile online incep cu “Buna, ce faci?”, insa de cele mai multe ori nu sunt urmate de raspunsul dorit, arata un sondaj Sentimente.ro. Motivul: partenerul isi doreste o conversatie semnificativa, care sa dovedeasca faptul ca esti cu adevarat interesat de persoana sa. Tocmai de aceea, de Ziua Mondiala a Conversatiei, Sentimente.ro a elaborat un ghid de conversatie care sa te ajute sa porti o discutie interesanta de la primul click.

67% din cei care isi cauta un partener prin site-urile de dating incep o conversatie cu “Buna, ce faci?”, 17% spun ceva legat de profilul interlocutorului, in timp ce 12% aleg ca metoda de abordare o gluma sau ceva amuzant. 4,5% se considera prea putin inspirati si decid sa foloseasca un mesaj-sablon, care sa-i ajute sa sparga gheata.

Pentru a face diferenta intre zeci de mesaje primite, cei inscrisi pe Sentimente.ro spun ca simt nevoia de a incepe o conversatie cu substanta. Astfel, 47% din cei care au raspuns la sondajul site-ului de dating au precizat ca ar prefera sa inceapa o discutie pornind de la o informatie prezentata in profilul personal. Tocmai de aceea, 53% din respondenti au declarat ca li se pare important ca acesta sa fie foarte atent completat, sa contina informatii relevante, care sa poate duce la o conversatie. Fotografia de profil este esentiala si punct de plecare in conversatie pentru un procent semnificativ: 28% spun ca aceasta este cea care atrage atentia asupra profilului. De altfel, vizualizarea multor profiluri si interactiunea cu persoane de interes reprezinta reteta succesului pentru cei care isi cauta perechea online, au mai declarat peste jumatate dintre respondenti.

Si pentru ca o conversatie in online este si ea insotita de mesaje non-verbale, tot mai multi utilizatori folosesc emoticoane pentru a se exprima. Astfel, 44% le considera relevante intr-o conversatie, iar 61% le folosesc des si foarte des.

“Daca in 2005 se trimiteau 10 milioane de mesaje pe an, in 2018 am ajuns la 6,2 milioane de mesaje schimbate intr-o luna intre utilizatorii site-ului. Digitalizarea relatiilor si usurinta cu care se leaga acum o conversatie online a dus la o dinamizare a acestora, astfel incat o prima conversatie dureaza in medie 10 minute. Acest interval este considerat suficient de utilizatorii Sentimente.ro pentru a-si da seama daca doresc sa mearga mai departe cu discutiile si sa se intalneasca si in offline”, a explicat Flori Dragomir, vicepresedinte cofondator Sentimente.ro.

Cele mai multe emoticoane folosite de utilizatori sunt folosite pentru a transmite o stare de veselie, pentru a sublinia ca discutia este interesanta si face placere, pentru a insoti complimente si pentru a raspunde la glume. De asemenea, utilizatorii, in special femeile, folosesc emoticoane pentru a flirta, preferandu-le in locul unor declaratii directe.

Ziua Conversatiei se sarbatoreste international pe 12 iulie si recomanda intoarcerea la conversatii semnificative, profunde, evitand superficialul.

Sentimente.ro este cel mai mare (conform Trafic.ro) si cel mai vechi site de dating din Romania. De peste 16 ani, misiunea site-ului este de a-i ajuta pe membrii sai sa gaseasca dragostea. Sondajul a fost efectuat in perioada 1-7 iulie 2018. Au raspuns 1.653 de persoane, 65% barbati si 35% femei, cu media de varsta de 39-41 de ani.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *