Festivalul International de Statui Vivante incepe cu Noaptea Statuilor la Casa Filipescu – Cesianu! – Woman2woman.ro

Festivalul International de Statui Vivante incepe cu Noaptea Statuilor la Casa Filipescu – Cesianu!

By on June 15, 2016
Share Button

Joi, 16 iunie, incepand cu ora 20.00, Teatrul Masca va da startul celei de-a sasea editii a Festivalului International de Statui Vivante. Deschiderea oficiala va avea loc in Gradina Casei Filipescu – Cesianu cu noaptea statuilor vivante, un eveniment inedit cu zeci de actori ce vor da viata unei lumi cosmopolite, formate din personaje cu povesti din toate timpurile.

statui 2

„De ce este importanta vizionarea statuilor vivante noaptea? Din mai multe motive, toate legate de misterul fabulos pe care trebuie ca il presupune existenta unei „statuii vii”. Venita parca din alta lume, o statuie vie este chemata sa traiasca putin, adesea sa retraiasca experienta vietii in trupul si mintea unui actor, in fata unui auditoriu care, dupa ce va fi admirat costumele, machiajul si tehnica actorilor se va fi emotionat de povestea personajului pe care il are in fata. Sub lumina reflectoarelor misterul despre care vorbesc este si mai puternic, iar in gradina unui asezamant precum Casa Filipescu – Cesianu cu siguranta intalnirea dumneavoastra, a spectatorilor cu povestile statuilor noastre va fi un eveniment de neuitat. 30 de statui vivante la lumina reflectoarelor vor transforma noaptea de 16 iunie intr-un adevarat regal pe care nu ar trebui sa-l ratati!” – Mihai Malaimare, fondatorul Teatrului Masca.

“Soldatii de teracota”, “Frida Kahlo”, “Confucius”, “Rica, fante de Obor”, “Brancusi” si “Casanova” sunt doar cateva dintre personajele care isi vor spune povestile in fata spectatorilor la debutul acestui eveniment.

Celor peste 40 de statui create special de Teatrul Masca li se vor adauga pe parcursul zilelor 20 de actori straini ce vor aduce la Bucuresti momente artistice de exceptie premiate la festivalurile internationale de gen. Parcurile Crangasi si Alexandru Ioan Cuza vor deveni pe rand uriase scene pentru zecile de mesaje pe care actori talentati le vor purta dincolo de cuvinte, printr-un stil atat de indragit al teatrului de strada – statuia vivanta.

Programul complet il puteti gasi pe www.masca.ro sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Intrarea publicului este gratuita.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *