" > Feng shui si curatenie in bucatarie - Woman2woman.ro


Feng shui si curatenie in bucatarie

By on April 16, 2019
Share Button

Bucataria este centrul caminului tau, un mini-univers in care functioneaza armonios toate cele 5 elemente primordiale: focul (aragazul), apa (chiuveta), vantul (aerisirea), fierul (ustensilele de bucatarie), lemnul-pamantul (blaturile, mobilierul, vasele din ceramica). Asa ca bucataria nu inseamna doar estetica si functionalitate, ci si simbolistica, ergonomie si echilibru.

Poate nu stiai, insa atunci cand e curat in bucatarie, si starea ta de sanatate e buna. Mai mult decat atat, afla ca bucataria este inima casei (chinezii, cel putin, asa considera). Acest loc necesita o atentie speciala, fiindca influenteaza in mod direct bunastarea intregii familii.

Se zice ca prosperitatea este direct proportionala cu cantitatea de mancare pe care familia o are depozitata in frigider sau camara. (nu-i de mirare ca auzim atat de des expresia „Las’ sa fie” de la parintii si bunicii nostri)

Ok, am inteles, stai bine la capitolul aprovizionare. Insa bucataria ta respecta aceste reguli de feng shui care, odata aplicate, iti asigura o energie buna?

  • Usa de la bucatarie nu trebuie sa fie amplasata fata in fata cu usa principala de acces in casa
  • Aragazul si chiuveta trebuie sa stea in colturi diferite ale bucatariei, fiindca elementele foc si apa nu trebuie alaturate
  • Aragazul nu trebuie lasat niciodata murdar, el simbolizand prosperitatea
  • Nu pastra obiectele stricate (repara-le sau arunca-le)
  • Arunca orice obiect ciobit sau ruginit
  • Goleste cosul de gunoi
  • Adu ghivece cu plante ornamentale sau tablouri
  • Evita culorile negru si rosu, precum si oglinzile

Intr-o bucatarie in care energiile trebuie sa circule liber, petele de grasime nu sunt acceptabile, nu-i asa? Bunicile noastre curatau vasele si ustensilele de bucatarie cu bicarbonat de sodiu, sare, alcool sau otet. Acum, insa, poti apela la degresantul ASEVI care prin formula concentrata elimina complet si rapid cele mai incrustate depuneri de grasime, lasand in urma o aroma proaspata de citrice.

Este ideal pentru curatarea tuturor suprafetelor unde se acumuleaza murdarie si grasimi extreme (aragaz, cuptor, plita, vitroceramica, hota, gresie, mobilier de bucatarie), a vaselor si ustensilelor de bucatarie, a gratarelor dar si a hainelor patate sau a jentilor de automobile (barbatii o sa iubeasca acest produs!).

Mai bine citeste o carte, asculta muzica sau danseaza decat sa aloci mai mult timp curateniei decat e necesar. Acum ai solutii la indemana, de calitate si sigure pentru sanatatea ta.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *