Femei de cariera: Mihaela Cocirta - Woman2woman.ro


Femei de cariera: Mihaela Cocirta

By on October 7, 2019

mancare de post

Share Button

Mihaela Cocirta este Managing Partner Nomade Communication, agentie de Comunicare si PR. In noul sau rol, Mihaela este responsabila de consolidarea si implementarea campaniilor creative de comunicare, PR si social media oferite clientilor, imbinand pasiunea pentru tot ce este nou in industrie cu abordare progresiva.

“Odata cu experienta, nu neaparat cu varsta, analizezi si faci alegeri care stii ca te duc pe drumul pe care l-ai proiectat in minte” – Mihaela Cocirta

1.      Nomade Communication este un business de familie. Cum ati ajuns sa lucrati impreuna? Care este dinamica in agentia?

Mereu am spus faptul ca am avut noroc, intrucat suntem amandoua pasionate de Comunicare si PR. Lucrurile s-au intamplat natural, niciuna dintre noi nu s-a gandit vreodata ca vom lucra impreuna, insa inainte sa ne dam seama, eram umar langa umar, impartasind aceleasi obiective profesionale.

Caracterele noastre sunt diferite, dar ne completam foarte bine, astfel incat ne-a fost usor sa ne impartim responsabilitatile, in functie de ceea ce ne place cel mai mult. Adriana a preluat strategia generala de business, dezvoltarea portofoliului si internationalizarea agentiei, in timp ce eu imi pun la treaba creativitatea in campanii integrate pentru clienti, in activitatile de micro management si altele.

2.      De multe ori am auzit faptul ca viata de agentie nu este usoara, ca apar mereu deadline-uri stranse si ca sunt multe ore nedormite la mijloc. Cum  se resimt la voi aceste aspecte ale vietii de agentie?

Viata de agentie este pentru cei pasionati, altfel, ajungi sa dai totul si sa nu mai ai de unde sa te reincarci. Cultura organizationala este structurata in jurul oamenilor din agentie, iar responsabilitatea noastra principala este ca gestionarea proiectelor sa fie realizata in asa fel incat creativitatea sa se desfasoare in voie si nu in functie de stresul deadline-ului.

Intr-adevar, exista perioade mai aglomerate, exista proiecte care apar pe langa activitatea zilnica, insa incurajam evitarea orelor suplimentare. Cred ca este important sa te dedici carierei intr-un mod organizat si smart, iar acest lucru incercam sa il inspiram si celor alaturi de care lucram.

Ori de cate ori am ocazia, spun ca nu imi doresc sa se faca ore suplimentare pentru un copy care stiu ca poate fi realizat la jumatate din timp, daca copywriter-ul este odihnit. La fel cum nu vreau ca cei cu care lucrez sa fie stresati de deadline sau de feedback, de aceea ne straduim sa avem totul organizat, astfel incat sa lasam loc situatiilor neprevazute.

3.       Ce iti place cel mai mult la viata ta profesionala?

Cred ca cea mai faina parte este ca nicio zi nu seamana cu cealalta, ca mereu invat, ca am oportunitatea sa cresc foarte mult, ca am sansa sa cunosc oameni cu un background profesional impresionant, ca rotitele se misca in voie si se reorienteaza in functie de nevoile clientilor sau partenerilor nostri.

“Stiu ca setarea unei strategii este mult mai importanta.”

4.Cum este viata de Managing Partner la nici 25 de ani? Cum setezi prioritatile si cum gestionezi timpul?

Cand ma uit in urma, cu toate ca nu trebuie sa privesc foarte departe, derulez multe momente profesionale importante, tocmai pentru ca am profitat de toate oportunitatile care mi-au aparut in cale, iar atunci cand mi se parea ca mai am timp, le realizam singura. Toate acele mici momente, cu semnificatia lor, au conturat omul de comunicare din prezent.

Daca in trecut nu aveam rabdare si voiam ca totul sa se intample aici si acum, in prezent stiu ca setarea unei strategii este mult mai importanta. Nu spun ca acum nu apas pe acceleratie, dar o fac constient si in baza unor parametri si conditii stabilite de mine. Odata cu experienta, nu neaparat cu varsta, analizezi si faci alegeri care stii ca te duc pe drumul pe care l-ai proiectat in minte.

5. Mi-ai povestit despre viata profesionala. Spune-mi cum te relaxezi, ce hobby ai?

Practic arte martiale, care, alaturi de plimbarile cu motocicleta, ma relaxeaza.

6. Ce crezi ca este important sa impartasesti pentru ceilalti tineri career driven?

Work as hard and smart as you can & give it time.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *