Epilare definitiva cu ajutorul luminii intens pulsate (IPL) - Woman2woman.ro


Epilare definitiva cu ajutorul luminii intens pulsate (IPL)

By on octombrie 5, 2012

mancare de post

Share Button

Au trecut frumoasele zile de vara si minunatele momente petrecute la plaja, dar nu este nimic! In continuare ne vom bucura de aceasta toamna frumoasa, de blandetea acestor zile si de unele proceduri de infrumusetare la care este mai bine sa apelam in sezonul de toamna – iarna, cand pielea nu mai este atat de bronzata.

Autor: Dr.Manuela Ravescu

Una din procedurile estetice menite sa ne usureze mult viata este epilarea definitiva cu ajutorul luminii intens pulsate ( IPL ). De la inceput trebuie sa precizam ca epilarea cu IPL si cea cu LASER sunt proceduri complet diferite in care sursa, tipul si intensitatea luminii folosite sunt diferite.

In ultima vreme, epilarea cu IPL a ajuns sa fie preferata in fata celei cu LASER deoarece, daca este corect utilizata, IPL nu are efecte secundare sau reactii adverse, dar rezultatele obtinute sunt foarte bune.

Principiul care sta la baza folosirii IPL in epilarea definitiva este acela ca fluxul de fotoni se propaga de-a lungul firului de par pana la nivelul zonei germinative din radacina, unde se transforma in caldura. Astfel, prin coagulare, distruge aceasta zona germinativa, ceea ce va impiedica radacina firului de par sa se mai regenereze.

Firul de par trece prin trei etape de viata, iar radacina poate fi distrusa doar intr-o anumita faza care se numeste anagena.

Deoarece pe o suprafata cutanata data 10-15% din firele de par se gasesc in faza anagena, sunt necesare cel putin 6 sedinte pentru a fi distruse toate firele de par de pe suprafata respectiva. Aceste sedinte se fac la un interval de cel putin 4 saptamani, iar numarul lor este variabil in functie de caracteristici individuale, dar si de tehnica de realizare.

Cu trei zile inainte de sedinta clienta trebuie sa se rada, astfel incat firul de par sa aiba o lungime de 1-2 mm in momentul realizarii epilarii definitive.

Este interzisa expunerea la soare cu 7 zile inainte de epilare si trei zile dupa. Oricum, cu cat pielea este mai alba, sau cu cat este mai mare contrastul intre culoarea  pielii si a firului de par, va fi necesar un numar mai mic de sedinte. De asemenea, dupa epilare se folosesc geluri cu aloe vera sau lotiuni hidratante, sau creme cu factor de protectie solara.

Dupa epilare pot aparea efecte secundare minore, cum ar fi: usturime, roseata, inflamarea zonei respective, dar, in mod normal, acestea dispar in cateva ore. Daca dureaza mai mult sau sunt de intensitate mai mare, probabil a intervenit o greseala in tehnica de realizare.

Ce rezultate putem astepta de la epilarea definitiva? In zona respectiva firele de par vor disparea in proportie de 90%, iar cele care raman vor fi mult mai subtiri si mai decolorate decat inainte. Este bine ca o data pe an sa se vina la o sedinta de intretinere.

Nu pot apela la aceasta procedura persoanele foarte bronzate, cele care folosesc autobronzante sau pastile cu caroten, persoanele care sunt sub tratament cu medicamente fotosensibilizante. Doamnele care au probleme de sanatate de tipul ovarelor polichistice, pot folosi IPL, dar trebuie sa tina cont ca in cazul acestor tulburari hormonale, bulbul pilos se poate reface si atunci sedintele de intretinere se realizeaza la 6 luni.

Epilarea definitiva este foarte benefica, daca este realizata corect  prin urmarea protocoalelor indicate si prin realizarea de sedinte personalizate, din acest motiv este foarte important sa alegem cu grija cabinetul in care sa incepem aceasta procedura si sa ne asiguram ca esteticiana este pregatita in acest sens, ca a urmat cursuri de specialitate.

Dr.Manuela Ravescu

www.scoaladecosmetica.ro

www.salonbeautyart.ro

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *