Efectul Angelina: A crescut ingrijorator numarul de duble mastectomii - Woman2woman.ro


Efectul Angelina: A crescut ingrijorator numarul de duble mastectomii

By on May 23, 2014

mancare de post

Share Button

Efectul Angelina: A crescut ingrijorator numarul de duble mastectomiiLa scurt timp dupa ce actrita americana, Angelina Jolie, a optat pentru o dubla mastectomie din cauza pronosticului negativ primit dupa realizarea unor teste genetice, numarul femeilor care opteaza pentru aceasta procedura a crescut ingrijorator, arata dailymail.co.uk.

Autor: Mihaela Dinu

Efectul Angelina: Medicii avertizeaza ca a crescut ingrijorator numarul de duble mastectomii, dupa operatia Angelinei Jolie

Cresterea numarului de femei care opteaza pentru aceasta procedura s-a inregistrat dupa ce actrita Angelina Jolie a ales o mastectomie dubla pentru prevenire, atunci cand i-au fost descoperite mutatii genetice care cresteau riscul de a dezvolta cancer de san la 87 la suta. Riscul este de aproximativ 12,5 la suta la populatia generala.

Mai mult de doua treimi din femeile care au avut ambii sani eliminati dupa un diagnostic de cancer nu au avut un motiv medical pentru a face acest lucru.

Femeile cu cancer la san sustin din ce in ce mai mult indepartarea ambilor sani, in ciuda faptului ca cele mai multe dintre ele nu au un istoric genetic sau de familie care sa creasca factorii de risc, avertizeaza expertii .

Efectul Angelina: A crescut ingrijorator numarul de duble mastectomiiMai mult de doua treimi din femeile care au avut ambii sani eliminati dupa un diagnostic de cancer nu au avut un motiv medical pentru a face acest lucru. Acestea au avut un risc foarte scazut de a dezvolta cancer la sanul sanatos, deoarece nu exista niciun istoric familial de cancer mamar sau ovarian si nici prezenta unor mutatii genetice.

Studiul a fost realizat de cercetatorii americani, dar chirurgii din Marea Britanie spun ca astfel de cereri sunt in crestere, mai ales la pacientii tineri.

Din 1447 de femei tratate pentru cancer de san, aproape 8 la suta au suferit o mastectomie dubla. Dintre acestea, 69 la suta au suferit indepartarea sanului neafectat, cu toate ca nu au avut factori de risc genetici sau de familie.

Foto: icydk.com, topnews.com.sg

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *