Dress code la birou. Recomandarile Zonia - Woman2woman.ro


Dress code la birou. Recomandarile Zonia

By on July 2, 2019

mancare de post

Share Button

Companiile au trecut de-a lungul anilor prin mai multe etape ale dress code-ului la birou. Scopul a fost sa se stabileasca un standard sau o uniformitate a hainelor angajatilor care lucrau intr-un birou, pentru a crea o imagine cat mai buna a firmei si a impresiona placut posibilii colaboratori care treceau prin office.

In acest sens, unele companii au mers pana acolo incat au creat propriile uniforme. Feedback-ul angajatilor, insa, a descurajat complet aceasta intiativa, deoarece impunea rigori care nu sporeau creativitatea si randamentul. 

Pentru a raspunde necesitatilor feminine in ceea ce priveste dress code-ul la birou, Zonia  va ofera in continuare idei inspirate si, suplimentar, tinute office de calitate.

Rochii office Zonia

Rochii office Zonia

Care este scopul dress code-ului la birou

Codul hainelor purtate la birou isi doreste sa creeze un aer de profesionalism si uniformitate in intreaga organizatie. Indeparteaza posibilitatea ca un angajat sa se imbrace necorespunzator pentru locul de munca si contribuie la desfasurarea activitatii in conditii cat mai eficiente.

Dress code-ul la birou vizeaza deci proorfesionalismul, dar si confortul angajatilor.

 

Ce nu ar trebui sa purtati la birou

Desi cele mai  multe piese vestimentare sunt acceptate, exista tinute care nu se incadreaza in dress code-ul de birou. Astfel, companiile nu agreeaza ca angajatii sa adopte unele piese de imbracaminte casual cum ar fi pantalonii scurti, fustele prea scurte si orice piese de imbracaminte mulata sau care dezvaluie prea mult din formele corpului. De asemenea, nu se accepta purtarea palariilor in interior, machiajul excesiv si parfumurile intense.

 

Stiluri acceptate de dress code-ul la birou si ce ne recomanda Zonia

Revenim la stilul casual care inseamna orice costum in care o persoana se poate simti confortabil, iar aici se incadreaza blugii, tricourile si pantofii sport. Desi sunt rareori agreate, in anumite conditii si in zilele de ”casual Friday” pot fi o optiune. Daca reusiti sa le armonizati cu piese vestimentare adecvate care sa aduca un plus de profesionalism, acestea au premise sa fie acceptate la birou.  

Stilul business casual este un stil care asigura confort angajatilor si, totodata, creeaza o imagine profesionala. Pentru barbati hainele potrivite sunt pantalonii si camasa, in timp ce pentru femei se recomanda costume cu pantaloni sau rochiile de birou. 

Pentru doamne, Zonia vine in acest sens cu o colectie foarte inspiratae de pentru rochii office, adecvate stilului office.

Un alt stil acceptat la birou ar putea fi cel casual inteligent. Imbracamintea este casual, dar inspirata, croita sau completata cu alte piese de imbracaminte,  astfel incat sa se conformeze standardelor impuse de companie. Astfel, ea creeaza un aspect foarte profesionist de tip business. Femeile pot purta pantaloni, fuste, jachete, blazere, in timp ce barbatii pot apela la pantaloni in culori uni si camasi polo.

Pentru a sari in ajutorul femeilor si a raspunde necesitatii unui stil personal adaptat la dress code-ul la birou pe perioada anotimpului cald, Zonia va pune la dispozitie o colectie de rochii de vara feminine, care se disting prin calitate si stil.

Rochii office Zonia

Rochii office Zonia

Dress code-ul la birou pentru ocazii speciale

Exista ocazii formale de afaceri care impun reguli mult mai stricte in ceea ce priveste vestimentatia la birou. Astfel, barbatii sunt rugati sa poarte costum, camasa si cravata, in timp ce femeile ar trebui sa poarte costum cu pantaloni si sacou. Daca ele opteaza pentru costumele cu fusta si sacou, lungimea minima acceptata pentru fusta este cu o palma deasupra genunchilor.

Cand vine vorba de respectarea dress code-ului la birou, femeile dispun de o flexibiliate mult mai mare decat barbatii si pot alege dintr-o gama  variata si creativa de imbracaminte. Trebuie doar sa se asigure ca materialul este netransparent, de calitate, culorile sunt decente si tinuta, in ansamblul sau, exprima bun gust.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *