De ce timpul de calitate petrecut cu familia este mai important decat crezi - Woman2woman.ro


De ce timpul de calitate petrecut cu familia este mai important decat crezi

By on April 14, 2020

mancare de post

Share Button

Toate suntem ocupate si avem o viata plina, iar uneori este nevoie de strategii elaborate pentru a ne face timp pentru familie. Familia este cel mai mare atu pe care l-ai putea avea, de aceea este important sa petreci cat mai mult timp de calitate alaturi de cei dragi.

Oricat de ocupata ai fi, familia ta are nevoie de tine, la fel cum si tu ai nevoie de ea, iar petrecerea timpului impreuna va poate ajuta sa aprofundati comunicarea si intelegerea.

Iata de ce petrecerea timpului de calitate cu familia este mai importanta decat crezi. 

Te ajuta sa consolidezi relatiile intre membrii familiei

Exact asa cum adultii au nevoie de sentimentul de apartenenta, si copiii au nevoie sa simta ca fac parte dintr-un grup pe care se pot baza oricand. Petrecerea timpului impreuna cu familia va face ca fiecare membru sa simta ca face parte dintr-un grup special. De asemenea, reduce stresul si aduce clipe de bucurie si multumire. Pentru a petrece timp de calitate cu familia, jocurile de familie si chiar jocurile LEGO pot fi foarte utile.

 

Iti ofera ocazia de a indruma copiii si a le prezenta adevaratele valori

Copiii trebuie hraniti si, totodata, educati si indrumati pe calea cea buna. Petrecerea timpului cu familia iti ofera ocazia de care ai nevoie pentru a invata copiii care sunt adevaratele valori. Nu uita ca cei mici imita tot ceea ce observa. De aceea, daca nu vei petrece timp cu ei, este foarte posibil ca si ei, la randul lor, sa procedeze la fel cu propriii copii.

Acesta este un motiv foarte bun pentru a petrece cat mai mult timp in compania copiilor, a-ti face amintiri si a-i ajuta sa invete ca lucrurile mici conteaza. Ofera-le sansa sa invete de la tine care sunt adevaratele valori.

O idee minunata pentru a realiza acest lucru este sa va apucati de citit impreuna. Cauta cele mai bune oferte de carti aici.

 

Ai ocazia sa le arati copiilor cat de mult inseamna pentru tine

Copiii tai au nevoie de tine si, daca nu esti in preajma lor, este posibil ca ei sa simta ca nu conteaza pentru tine. Copiii isi doresc atentia venita din partea parintilor, iar acestia ar trebui sa fie acolo pentru a-i sustine si incuraja in realizarile lor, mai ales in momentele dificile.

Petrece timp de calitate cu copiii tai si arata-le cat de mult inseamna ei pentru tine.

 

Ai ocazia sa inveti lucruri noi

Cand petreci timp cu familia este evident ca vor aparea discutii si subiecte noi. Acesta este modul prin care sunt impartasite informatiile, stirile sau modul in care se poarta conversatiile interesante. Poti sa fii sigura ca cei mici sunt intotdeauna numai urechi, fiind incantati sa auda ceva interesant si sa-si spuna propriile pareri si povestiri. In acest mod intreaga familie are ocazia de a invata ceva nou.

 

Ai ocazia sa transmiti traditiile

Fiecare familie are un set de traditii care se transmit din generatie in generatie. Poate fi o strangere de mana secreta, un joc fantezist sau o anumita reteta pe care o preparati impreuna. Indiferent despre ce este vorba, traditiile te fac sa te simti special alaturi de cei dragi.

 

Iti ofera ocazia de a impartasi momente bune si mai putin bune

Familia are o importanta majora, fiind structura prin care fiecare membru este acolo pentru ceilalti, atat in momentele bune, cat si in cele mai putin bune. O familie unita este aceea care lupta impreuna pentru a reusi un anumit lucru. Legaturile familiale sunt frumoase, rolul lor fiind sustinerea reciproca. Cand petreci timp de calitate cu familia, ai ocazia sa afli ce se intampla in viata celorlalti membri si sa ii sustii.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *