Cum se foloseste corect uscatorul de par - Woman2woman.ro


Cum se foloseste corect uscatorul de par

By on August 26, 2019

mancare de post

Share Button

Apelam la uscatorul de par destul de des, fara a sti foarte bine cum ar trebui folosit corect pentru a ne proteja parul. Tocmai de aceea, venim cu cateva sfaturi utile de care ar trebui tinut cont la folosirea uscatorului de par.

Cum se foloseste corect uscatorul de par

Cum se foloseste corect uscatorul de par

Alege corect uscatorul

Putine dintre noi stiu ca uscatorul trebuie ales in concordanta cu tipul de par pe care il avem. Exista pe piata gadget-uri pentru parul cret, parul drept, frizzy, parul cu fir gros, cu fir subtire sau foarte subtire si multe altele. Multe modele folosesc actiunea ionica, ceramica sau turmalina pentru tratamente care sa pastreze parul sanatos si stralucitor pentru cat mai mult timp.

Inainte de a utiliza uscatorul de par, sterge-te foarte bine cu prosopul

Pentru a scurta timpul de utilizare a uscatorului, se recomanda sa iti stergi inainte parul cat mai bine folosind prosopul. Prin reducerea timpului de utilizare a uscatorului de par, vei reduce riscul deteriorarii firelor de par prin suflare cu aer cald.

Totodata, foloseste setarea pe minim pentru a indeparta excesul de apa. Acest lucru contribuie si la reducerea efectului de incretire care poate aparea dupa uscare.

Foloseste reglajul cu aer rece

Uscatoarele de par de calitate ofera facilitatea de reglare a aerului rece. Pentru a pastra parul intr-o forma excelenta, obtinand totodata coafura dorita, se recomanda sa alternam temperatura aerului intre cald si rece.

Protectia termica pentru par

Pentru a nu deteriora parul in timpul uscarii se recomanda sa tii cont de cateva lucuri. Protectia termica pentru par – sfaturi:

  • Daca ai firul de par rar si foarte subtire, foloseste un spray special pentru protectia termica;
  • Daca ai parul des, apeleaza la ulei, crema sau o lotiune care se poate aplica uniform pe par;
  • Alege produse care contin substante hidratante pentru par (propilenglicol, amodimethicone, dimethicone, pantenol, etc) si care protejeaza firul de par de temperaturile crescute.

Pastreaza distanta

Dupa ce ai aplicat un tratament de protectie termica activ pe firul de par si radacini, poti incepe uscarea parului. Uscatorul se tine la o distanta de cca 20 cm de cap, astfel incat aerul fierbinte sa nu arda firul de par. Daca faci o coafura uscata, tine uscatorul la distanta de 5 cm fata de perie.

Ce sa faci inainte de coafarea uscata

Inainte de a incepe coafarea parului, acesta trebuie uscat cu susul in jos la temperatura scazuta si cu jet mic de aer. Astfel vei obtine volum si reduci si timpul necesar pentru uscare la o temperatura inalta. In plus, usuci foarte bine suvitele de la baza gatului si apoi poti ridica mai usor parul de la radacina.

Alege setarile potrivite firului de par

Pentru ca uscatorul sa fie cat mai eficient, selecteaza setarile de caldura si putere in functie de tipul tau de par. Astfel, pentru parul gros alege temperatura medie, iar pentru parul fin sau deteriorat, alege o temperatura scazuta. Incepe cu temperatura scazuta si o putere maxima, apoi treci la o temperatura mai ridicata si redu viteza.

Pentru un uscator de par de calitate cu multiple functii de protectie a firului de par, vezi oferta de pe site-ul Philips.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *