Cum sa faci o impresie buna la un interviu de angajare – 5 sfaturi utile – Woman2woman.ro

Cum sa faci o impresie buna la un interviu de angajare – 5 sfaturi utile

By on March 14, 2019
Share Button

Tocmai ai primit un telefon pentru a merge la un interviu? Drumul spre angajare este de abia la inceput. Daca este job-ul mult visat, te vei gandi cu emotie la tot ce trebuie sa faci pentru ca interviul sa decurga bine si tu sa atragi atentia intr-un mod pozitiv.

Cum sa faci o impresie buna la un interviu de angajare – 5 sfaturi utile
Cum sa faci o impresie buna la un interviu de angajare – 5 sfaturi utile

Desigur ca si cunostintele tale din domeniul respectiv vor conta. De exemplu, daca vrei sa te angajezi pe resurse umane sau pe contabilitate, trebuie sa stii anumite calcule, inclusiv calcul concediu medical.

Oricum ar fi, inainte sa ajungi la un interviu trebuie sa urmezi cativa pasi pentru a lasa garantat o buna impresie. Nu este nimic greu, cateva sfaturi te vor ajuta sa ai sanse mari pentru a obtine job-ul mult visat. Iata care sunt acestea:

1. Afla mai multe despre companie

Inainte sa te prezinti la interviu este foarte important sa te documentezi despre companie. Cu ce se ocupa ea, de cand este infiintata si orice alte lucruri care ti-ar fi utile pentru discutia purtata la interviu. Vezi si daca obiectivele tale profesionale pe care ti le-ai propus se pliaza pe interesele jobului. Toate aceste lucruri au rolul sa te ajute in argumentarea vis-a-vis de jobul dorit.

2. Pregateste-ti intrebari pentru intervievator

Daca esti interesanta de acest post trebuie sa le arati si lor interesul si cum altfel decat prin a pune intrebari. Intreaba orice vrei sa sa stii despre companie si despre ce presupune postul respectiv. Poti sa intrebi si ce zile libere ofera in plus compania fata de zile libere in 2019 existente deja. Faptul ca nu ai nici o curiozitate nu te va ajuta sa fii in topul preferintelor pentru acest post.

3. Fa-ti traseul inainte de a pleca spre interviu

Pentru a nu face o impresie proasta de la inceput intarziind, vezi mai exact unde se afla locatia interviului si cat timp faci pana acolo. Daca nu stii traseul foarte bine poti face chiar un drum de recunoastere pana acolo inainte de ziua interviului. Nu uita ca nu trebuie sa intarzii si nici sa ajungi mult prea devreme. Daca ajungi cu 10-15 minute inainte de ora interviului este suficient.

4. Imbraca-te adecvat

La fel ca si o scrisoare de intentie pe care o prezinti angajatorului pentru a-ti creste sansele sa te cheme la interviu, asa se poate considera si tinuta, drept o carte de vizita. Imbraca-te cat mai simplu, decent si de bun gust. Aici este vorba despre respectul fata de tine, dar si de companie. Totodata incearca sa te imbraci adecvat si pentru postul respectiv sau in functie de specificul companiei.

5. Incearca sa iti stapanesti emotiile

Este normal sa ai emotii la un interviu, insa acestea nu trebuie sa puna stapanire pe tine. Scuzele cum ca esti foarte emotionata nu vor functiona in fata angajatorului care te poate considera o persoana slaba sau care nu prezinta calitati importante pentru job.

Asadar, pregatirea inainte de un interviu este foarte importanta mai ales daca vrei sa faci o impresie foarte buna. Important este sa ai o atitudine deschisa si sa fii sincera legat de calitatile si defectele tale. Totusi, nu exagera nici cu laudele la adresa persoanei tale si nici cu defectele sau cu detalii negative despre fosta companie angajatoare. Fii cat mai diplomata si incearca sa iti dai seama cand este cazul sa vorbesti deschis despre orice aspect. Succes!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *