Cum sa amelioram durerile de spate si sciatica fara chirurgie - Woman2woman.ro

Cum sa amelioram durerile de spate si sciatica fara chirurgie

By on July 9, 2019
Share Button

Durerile de spate si sciatica sunt tratabile fara a fi nevoie de bisturiu. Acest lucru se poate realiza prin implementarea unor strategii adecvate si constante, care sa ajute la corectarea posturii, la cresterea fortei muschilor spatelui si a elasticitatii coloanei.

 

Cauzele durerilor de spate si a sciaticii

Durerile acute cronice pot avea mai multe cauze, dar cea mai frecventa este stresul mecanic la care supunem deseori muschii, tendoanele, ligamentele, discurile si chiar vertebrele prin pozitii corporale inadecvate. Astfel, cele mai multe leziuni ale spatelui sunt un rezultat al activitatilor cotidiene in timpul carora nu mai suntem atenti la pozitia corpului.

O alta cauza a durerilor de spate si a sciaticii, foarte frecventa in prezent, este surplusul de greutate. Coloana si intregul sistem osos sunt proiectate sa suporte o anumita greutate si orice kilogram in plus poate aduce daune importante.

Este exact ca atunci cand supraincarcam o masina proiectata pentru un anumit tonaj – undeva  mecanismele ei vor fi afectate si masina nu va mai functiona la parametrii optimi.

Osteopatie durere de spate

Osteopatie durere de spate / Foto: clinicaeliade.ro

Osteopatia – metoda moderna de diagnosticare si tratament

Osteopatia este o metoda holistica de tratare a sistemului osos, ligamentar, articular si a celui muscular. In general problemele legate de aceste sisteme ajung repede sa genereze probleme legate de circulatie, apoi de sistemul nervos si, intr-un final, duc la probleme mari de sanatate.

Osteopatia poate ajuta la corectarea posturii corporale si ajuta la restabilirea unei relatii sanatoase intre structura si functia organismului. Cu o gama larga de aplicatii, osteopatia s-a dovedit foarte eficienta in tratarea durerilor musculare, a leziunilor osoase si a durerilor articulare si a dat rezultate incredibile in ameliorarea durerilor de spate si a sciaticii. 

 

Corectarea posturii corporale – o metoda de prevenire si vindecare

De cele mai multe ori corectarea pozitiei si a miscarilor banale pe care le facem pe parcursul unei zile reduc considerabil durerile de spate. Astfel, implementarea unui mod corespunzator si consecvent de a realiza anumite miscari (ridicarea greutatilor, ridicarea din pat, mersul pe jos, intoarcerea intr-o parte, pozitia sezut, pozitia in picioare, etc) este o solutie foarte eficienta pentru a minimiza consecintele stresului si a tensiunilor la care ne supunem spatele.

 

Fii constient tot timpul de postura corporala

Daca vom deprinde obiceiul de a ne controla constant pozitia corpului, sunt sanse mari sa nu mai suferim de dureri de spate si nici de sciatica.

Se recomanda sa fim mereu constienti de pozitia corpului – si in special a spatelui, a umerilor si a genunchilor – atunci cand executam actiuni care ne-ar putea afecta in special partea inferioara a spatelui. Dupa ce vom invata cum sa executam corect miscarile, pana ce ele vor deveni automatisme, va trebui sa ne educam atentia pentru a fi consecventi noilor metode.

De asemenea, ne vom asculta intotdeauna organismul si nu vom incerca sa ne depasim limitele prin a cara greutati mai mari decat putem duce sau a executa miscari pentru care nu avem flexibilitatea necesara.

 

Solutii pentru durerile de spate si sciatica

Un program inteligent care sa ne ajute sa scapam de durerile de spate si sciatica ar trebui sa aiba in vedere pierderea in greutate, corectarea pozitiilor corporale si exercitiile fizice care sa creasca forta musculara si flexibilitatea.

Consultarea unui osteopat poate fi o strategie inteleapta, mai ales daca durerile de spate si sciatica va deranjeaza de mai mult timp. Veti fi umita de cat de repede se vor vedea rezultatele daca veti invata sa va reechilibrati postura! Astfel, o vizita la  osteopat o data la cateva luni , in scop profilactic sau curativ, poate face minuni.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *