Cum poti transforma o aventura de vacanta intr-o relatie de durata - Woman2woman.ro

Cum poti transforma o aventura de vacanta intr-o relatie de durata

By on August 17, 2017
Share Button

O aventura de vacanta este intensa, scurta, fara obligatii si doar pentru distractie. Se intampla uneori sa te implici mai mult decat trebuie si totul ia o alta intorsatura. Desi ai vrut doar sa te distrezi si sa pastrezi cateva amintiri frumoase, acum simti ca nu ai vrea sa se termine totul odata cu vacanta. Si in acest caz, cum poti transforma o aventura de vacanta in ceva de durata?

Exista o idee preconceputa potrivit careia o idila de vacanta nu poate fi de durata si nu poate evolua catre ceva serios. In realitate, daca exista sentimente si o dorinta nespusa de a va revedea, sunt sanse sa ramaneti impreuna si dupa ce concediul s-a terminat.

Invatati sa va cunoasteti mai bine

In vacanta suntem de obicei intr-o stare de relaxare totala si de beatitudine, care faciliteaza crearea relatiilor si comunicarea. Complicitatea se creeaza rapid si fiind in modul seductie si relaxare, afisam o imagina agreabila a noastra, evitand sa ne dezvaluim acum si micile capricii sau aspecte negative ale personalitatii.

Daca vrei mai mult decat o aventura, deschide-te intr-un mod cat mai autentic catre persoana cu care ai o relatie. Intraba-l despre planurile lui de viitor si vorbeste-i despre modul tau de a vedea lucrurile in viata, cat mai sincer. Descoperi ca sunteti diferiti? Perfect! Exact aceste diferente vom face ca relatia sa fie mai interesanta si mai diversificata.

Intoarcerea la realitate este dificila

Daca o relatie incepe ca intr-un vis, intr-o atmosfera mirifica, departe de realitatea cotidiana, va fi greu sa reveniti la realitate. Schimbarea de stare de spirit, reluarea vietii de zi cu zi, vremea, anturajul, vor modifica felul nostru de a reactiona. Cand ne vom intoarce la viata normala, vom relua controlul asupra noastra si totul va fi diferit. Este posibil sa fim un pic dezamagiti de persoana de langa noi, care ni se va parea cu totul diferita si poate chiar mai putin atragatoare.

Cum putem evita dezamagirea?

Pentru a evita socul si dezamagirea, este bine sa va construiti relatia pe baze solide, comunicare sincera si fara ambiguitati. Comunicarea este unul dintre cei mai importanti piloni ai unei relatii si de sinceritatea acesteia depinde viitorul ei. Cuplurile care au dorit sa isi pastreze si consolidere relatia de vacanta, au reusit, pentru ca au fost capabile sa treaca de la stadiul de idila al relatiei si au fost capabili sa se descopere si sa se accepte asa cum sunt in realitate, cu defecte si calitati.

Deschidere, incredere si comunicare

Daca o aventura de vacanta este euforica, dragostea adevarata se bazeaza pe maturitatea fiecaruia si implicarea in relatie. Daca vreti o relatie de durata, care sa se dezvolte si sa evolueze, deschiderea unuia catre celalalt si increderea sunt extrem de importante pentru relatia voastra. Faceti planuri comune si impartasiti experientele traite, chiar daca sunteti la distanta uneori.

Trebuie sa va doriti la fel de mult sa va construiti relatia si sa contribuiti in egala masura la evolutia ei. Doar de voi depinde sa tranformati o idila de vacanta intr-o relatie de durata!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *