Cum poti sa te machiezi pe timpul pandemiei. 5 sfaturi utile - Woman2woman.ro


Cum poti sa te machiezi pe timpul pandemiei. 5 sfaturi utile

By on June 24, 2020

mancare de post

Share Button

Pandemia care a cuprins intreaga lume a afectat toate domeniile de activitate, chiar si cel de frumusete. Femeile au fost nevoite sa renunte la vizita la saloanele de infrumusetare care au fost inchise, ocaziile pentru care ar fi putut sa se machieze reducandu-se dramatic. In plus, din cauza purtarii mastilor este mai dificil sa aplici machiajul corespunzator pe ten, motiv pentru care multe femei renunta sa se mai machieze. Astfel produsele lor de infrumusetare pot chiar sa expire fara a fi consumate.

Pentru ca masurile sunt acum mai relaxate si poate ai inceput deja sa mergi la munca si sa iesi prin oras, poti sa incepi sa te machiezi. Trebuie sa stii insa cum sa folosesti machiajul in avantajul tau, dar sa si reziste cat mai mult pe tenul tau.

  1. Curatarea fetei inainte de machiaj

Acum, mai mult ca niciodata, este necesar sa fii atenta la tenul tau si sa aplici inainte de orice machiaj un ritual corespunzator de curatare al fetei. Atat inainte de aplicarea machiajului, cat si seara, dupa demachiere, tenul trebuie sa fie curatat cu un gel special pentru fata ta, iar ulterior aplicata o lotiune tonica si o crema hidratanta. Toate aceste operatiuni trebuie realizate dupa igienizarea mainilor.

  1. Aplica un fond de ten cu o textura usoara

Dupa ce tenul este curatat si pregatit, urmeaza aplicarea unui fond de ten profesional care este recomandat sa aiba o textura usoara. Acest lucru te va ajuta sa te simti confortabil chiar si in zilele calduroase si sa nu creeze probleme cand porti masca.

  1. Ruj sau balsam de buze?

Cel mai dificil in timp ce porti masca este sa te dai cu ruj. Motivele sunt ca acesta nu se va vedea dupa masca,  poate sa transpire si sa se intinda iar apoi sa murdaresti si masca. De aceea recomandat este sa te dai cu ruj doar cand esti in aer liber si nu porti masca. In schimb, daca ai cumva buzele uscate poti sa te dai cu un balsam de buze intr-un strat usor care nu te va afecta atata timp cat porti masca.

  1. Fard de pleoape in ton cu vestimentatia

Fardul de pleoape poate fi aplicat fara probleme pentru ca nu il afecteaza masca, insa si aici trebuie sa fii precauta. In primul rand, un fard aplicat in exces sau care te incomodeaza te poate face sa iti duci mana cat mai des pe fata, ceea ce nu ai voie sa faci. 

In plus, in zilele caniculare acesta se poate scurge pe fata si, din nou, nu este recomandat sa duci mana la fata pentru a reface machiajul. Alege un fard cat mai discret si cu o textura usoara pe care l-ai mai aplicat pana acum si care nu te incomodeaza.

  1. Curata bine trusa de make-up

Pentru ca in aceasta perioada este necesar sa ai grija sa dezinfectezi obiectele din jurul tau pe care le atingi foarte des, nu uita sa iti dezinfectezi periodic si trusa de make-up. Deoarece coronavirus poate sa reziste timp de mai multe zile pe diferite suprafete, preventia este cea mai buna chiar daca este vorba de produsele de machiaj.

Acest obicei ar trebui sa faca parte din ritualul obisnuit, chiar si dupa trecerea pandemiei si relaxarea situatiei. Igienieaza produsele curatandu-le cu servetele antibacteriene sau spala-le cu apa si sapun. Verifica mereu data expirarii si nu folosi produse care nu mai sunt in termen de valabilitate. Decat sa iti cauzeze tenului, mai bine le arunci. De asemenea, foloseste un pulverizator cu alcool de concentratie mare pe suprafetele unde au stat produsele de machiaj pentru a indeparta bacteriile.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *