Cum poti face o cariera de succes in web design - Woman2woman.ro


Cum poti face o cariera de succes in web design

By on November 10, 2021

mancare de post

Share Button

Meseria de web designer este complexa si necesita multe abilitati tehnice si creative. Totodata, pentru a intelege cat mai bine ce isi doreste clientul si a stabili toate detalii, designerii web au nevoie de abilitati bune de comunicare. 

Daca dobandesc notiunile tehnice si invata programare, femeile au, poate mai mult ca barbatii, abilitatile necesare pentru a face fata cu succes in acest domeniu.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa dobandesti notiunile si experienta necesare pentru a deveni un web designer bun si a face cariera in cadrul unei companii de marketing online sau independent.

Aprofundeaza-ti cunostintele

Pentru a dobandi notiunile necesare in web design poti studia singura, poti urma cursuri online sau chiar o facultate. Majoritatea locurilor de munca in web design necesita notiuni de design grafic, programare in CSS, HTML, PHP, JavaScript, iar dobandirea acestora implica mult studiu.

Indiferent daca vei alege sa studiezi singura sau te vei inscrie la cursuri, vei descoperi o multime de resurse si facilitati si vei avea oportunitatea de a te conecta cu comunitatea designerilor web pe diverse forumuri si site-uri de specialitate.

Invata sa lucrezi in echipa

Pentru a crea site-uri de calitate, designerii lucreaza deseori in echipe care pot fi impartite in graficieni, copywriteri sau programatori. Proiectarea unui site devine mai usoara daca ai echipe de oameni care pot realiza diverse task-uri si pot imparti volumul de munca in mod echitabil.

De aceea, daca vrei sa ai succes in acest domeniu de viitor este esential sa iti dezvolti abilitatea de a lucra in echipa si, totodata, de a comunica eficient atat verbal cat si in scris.

Exerseaza, exerseaza, exerseaza!

Chiar daca ai talent de web designer, practica este esentiala! Cu cat vei exersa mai mult, cu atat vei consolida mai bine cunostintele si iti dezvolti abilitatile necesare pentru a avea succes in aceasta meserie.

Lucrand in colaborare cu un alt web designer sau facand un internship la o companie de profil, vei invata cum sa planifici corect un site inainte de a incepe programarea si vei dobandi notiuni SEO valoroase.

Creaza-ti un portofoliu

Fiind la inceputul carierei, vei avea putine recomandari, iar portofoliul este esential pentru a te promova si a face fata concurentei in domeniu. Acesta este cartea ta de vizita si te va ajuta sa gasesti mai usor colaborari sau un loc de munca in web design.

Alaturi de CV, portofoliul dovedeste ca esti creativa si ca ai abilitati de web designer. De asemenea, te poate ajuta sa iti urmaresti progresul si sa identifici mai usor punctele forte si pe cele slabe asupra carora trebuie sa mai lucrezi.

Implica-te cu pasiune

Daca vei pune pasiune in ceea ce faci si te vei dedica cu adevarat acestui domeniu, sigur vei avea succes. Nu uita ca ai ales o industrie in care concurenta este foarte mare si, indiferent de cunostintele pe care le ai, fara implicare activa nu vei ajunge foarte departe.

Daca iti place cu adevarat ceea ce faci si iti vei urmari cu pasiune si implicare dorinta de a face cariera intr-un domeniu creativ, cu siguranta vei reusi.

Poate ca nu va fi usor sa tii pasul cu cele mai noi tendinte si sa fii mereu la curent cu standardele din industria web design-ului, dar, daca iti vei imbunatati continuu abilitatile si te vei perfectiona, sigur vei reusi!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *