Cum ne alegem sala de sport - Woman2woman.ro


Cum ne alegem sala de sport

By on January 27, 2015

mancare de post

Share Button

Daca ti-ai propus sa te apuci de sport pentru ca vrei sa iti imbunatatesti calitatea vietii, primul pas extrem de important este alegerea salii de sport.  Posibilitatile sunt nelimitate si este greu sa decizi ce se potriveste mai bine planului tau. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci o alegere buna, in urma careia mersul la sala va deveni o normalitate si o obisnuinta.

Autor: Claudia Ilies

Aerobic sau fitness?

Sala Gym

Foto: thebusinesscentreonline.co.uk

 

Inainte de a face o alegere este bine sa iti stabilesti precis obiectivele si activitatile care le vei desfasura: antrenamente cu greutati pentru a obtine masa musculara, cu ajutorul aparatelor cardio (eliptice, ciclism, benzi de alergare), clase pentru subtierea taliei (Body step, Body pump etc.), vrei sa alungi stresul cu ajutorul claselor bazate pe dans sau antrenamente mai usoare (streching, yoga sau pilates). Sala cea mai buna pentru tine trebuie sa includa in program ore care ti se potrivesc si corespund obiectivelor tale.

Sala este dotata cu bazin de inot, sauna sau jacuzzi si ti se pare interesant? Trebuie sa stii ca serviciile suplimentare vor creste pretul abonamentului lunar. Inainte de a plati un pret ridicat, asigura-te ca timpul iti permite sa efectuezi  toate sedintele platite.

Asigura-te ca aparatele necesare antrenamentului tau sunt bine intretinute. Nu ne place sa mergem intr-o sala de fitness aglomerata si care nu are toate aparatele in stare perfecta de functionare. Sala iti ofera posibilitati pentru a trece la un alt tip de antrenament atunci cand esti pregatita pentru un efort mai mare? Orele de grup se potrivesc asteptarilor tale?

Unde este situata sala de sport

Cum pentru majoritatea oamenilor este greu sa isi pastreze motivatia pentru sport, mai ales la sfarsitul unei zile istovitoare de munca, daca va trebui sa mergi o ora pana la sala, iti garantez ca vei renunta rapid. Ideal este sa gasesti o sala in apropierea locului de munca sau mai bine, langa casa.

Programul salii de sport

Orarul tau este super incarcat si ai foarte putin timp disponibil pentru sport? Trebuie sa cauti o sala al carei orar este compatibil cu disponibilitatea ta. Anumite persoane pot frecventa sala dimineata, altele seara, iar unii doar in weekend. Inainte de a plati un abonament, asigura-te ca orele la care poti tu sa mergi sunt frecventate si de alte persoane: este neplacut sa bati drumul pana la sala, sa te schimbi si sa ti se spuna ca nu se poate tine ora deoarece nu s-au adunat un numar minim de persoane.

Care este bugetul tau

Cel mai important criteriu este pretul, care trebuie sa corespunda posibilitatilor tale financiare. Daca vrei sa frecventezi o sala normala vei plati maxim 100-150 de lei lunar, in timp ce daca iti doresti sa frecventezi un centru sportiv renumit pretul poate creste considerabil. Evident vei avea alte conditii, dar, asigura-te ca timpul iti permite sa te bucuri de ele.

Antrenament personalizat

Daca vrei ca un antrenor sa se ocupe de tine in mod special si sa se asigure ca iti atingi scopul, vei fi nevoita sa platesti mai mult. Daca sala iti poate oferi un antrenor personal, motivatia ta va fi mai mare si vei avea avantajul de a avea o persoana care sa te invete cum sa executi miscarile corect astfel incat sa fie eficiente.

Daca sala corespunde tuturor criteriilor stabilite de tine, iti poti face un abonament lunar. La inceput, iti recomand sa platesti doar cateva sedinte, nu te grabi sa platesti pentru acces nelimitat. Dupa o anumita perioada vei sti exact cate sedinte poti efectua sigur in fiecare luna si astfel vei plati atat cat poti sa si beneficiezi de serviciile respective.

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *