Cum isi poate petrece copilul meu timpul liber? 6 sfaturi pentru parinti - Woman2woman.ro


Cum isi poate petrece copilul meu timpul liber? 6 sfaturi pentru parinti

By on October 23, 2018

mancare de post

Share Button

Fie ca este vorba de timpul de dupa scoala, de weekend sau de vacante, copiii se plictisesc foarte repede in general. De obicei noi, adultii, trecem destul de usor peste momentele de plictiseala datorita obiceiurilor si mecanismelor pe care le dobandim in timp. Insa, in ceea ce ii priveste pe copii, lucrurile stau altfel, deoarece presupune implicarea unui parinte pentru depasirea plictiselii. De cele mai multe ori, atunci cand copilul ajunge sa se plictiseasca, parintii incep sa se intrebe ce pot sa faca pentru ca cei mici sa se simta bine. Solutii exista, insa. Iata 6 sfaturi care te vor ajuta sa gestionezi mai bine timpul liber al copilului tau.

  1. Vorbeste deschis cu el si vezi cum se simte

Este foarte important ca, in primul rand, sa stii cum gandeste si cum se simte. Poate are chiar el solutii si idei pentru a-i trece plictiseala. Nu te gandi ca este doar un copil, de obicei sunt mult mai creativi si inventivi decat noi. Desigur, si tu trebuie sa ai un plan de rezerva si sa ii oferi activitati creative de unde poate sa aleaga chiar el.

  1. Ofera-i jocuri distractive si educative

Copiii prefera foarte mult jocurile ca metoda de a-si petrece timpul liber. Fara jocuri acestia s-ar plictisi ingrozitor si niciun parinte nu ar reusit sa se descurce cu aceasta situatie. De exemplu, pe elefant.ro vei gasi foarte multe jocuri de societate, distractive si educative. Copilul se joaca, dar si invata in acelasi timp.

  1. Ajuta-l sa isi descopere o pasiune

Varsta copilariei este una destul de frumoasa. Fiecare copil isi doreste sa incerce lucruri noi, curiozitatea fiind cea care defineste etapa aceasta a vietii. Orice copil are nevoie de sfaturi si de indrumari pentru a-si descoperi calitatile, dar si pasiunile. Incearca sa faci si tu acest lucru, de exemplu sa il duci la un curs de dans sau sa incerce sa practice un sport.

  1. Invita-i prietenii sau colegii acasa

Care este primul lucru care iti vine in minte atunci cand vezi mai multi copii la un loc? Distractie, voie buna si… galagie. Copiii se simt foarte bine impreuna pentru ca pot sa se joace si totodata este un lucru bun si din punct de vedere psihologic, deoarece le dezvolta competente sociale. Daca varsta copilului tau, dar si a prietenilor lui este intre 6 si 14 ani, poti alege jocurile interactive de la Lego Ninjago.

  1. Indruma-l catre carti de citit sau… de colorat

Ne place sa credem ca cititul va fi o activitate pe care copilul nostra o va accepta. Dar nu se stie. Poti gasi un moment bun atunci cand se plictiseste, sa iei o carte usor de lecturat, eventual cu personajele lui preferate. Ca alternative poti sa apelezi la cartile de colorat.

  1. Un film, o vizita la muzeu sau o plimbare in parc

Daca vremea este frumoasa e pacat sa nu profitati de ea si sa mergeti la o plimbare sau sa vizitati un muzeu, de exemplu. Insa, daca vremea nu este atat de placuta, puteti merge la fel de bine si la un film. In functie de varsta copilului, poate fi unul animat.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *