Clatite dulci, cu miez de lapte Delaco si miere - Woman2woman.ro


Clatite dulci, cu miez de lapte Delaco si miere

By on martie 28, 2013

mancare de post

Share Button

clatite dulci cu miez de lapte si miereLa mic dejun sau desert poti opta pentru clatite dulci, cu miez de lapte Delaco si miere. Sunt consistente si iti vor tine de foame, tocmai de aceea sunt potrivite nu doar ca desert, ci si ca mic dejun. 

Sunt usor de preparat, satioase si delicioase. Clatitele cu branza reprezinta varianta mai consistenta si putin mai dietetica de clatite. Miezul de lapte va asigura necesarul de calciu si consistenta umpluturii, iar mierea va da un gust mai dulce desertului.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente:

– miez de lapte natur de la Delaco (o cutie de 120 g e suficienta pentru cca 4-5 clatite)
– miere (2 lingurite de miere la o cutie de miez de lapte la 120g)
– faina alba
– lapte (1l)
–  oua (2-3)
– un varf de cutit de sare
– 2 linguri de ulei

ceasTimp de preparare: cca 2 minute / o clatita

oalaModalitate de preparare:

Clatitele sunt usor de pregatit, insa, daca vrei sa le faci in numar mare, va trebui sa iei in calcul faptul ca trebuie sa prajesti fiecare clatita in parte. Este o operatiune extrem de usoara, insa necesita ceva timp. Daca vrei sa le termini mai repede, poti face clatitele putin mai groase. La final, vor iesi mai putine, insa mai consistente.

Pregateste compozitia pentru clatite

Sparge ouale si pune-le intr-un vas nemetalic, adauga laptele, un varf de cutit de sare sau un praf de sare si amesteca pana la omogenizare. Apoi toarna treptat faina si amesteca intreaga compozitie cu o furculita (ca atunci cand bati omleta) sau cu un tel in forma de para. Adauga faina si amesteca bine pana cand se formeaza o compozitie de consistenta unui sos. Daca nu esti sigura ca ai pus suficienta faina, fa testul polonicului.

Testul polonicului

Ia putina compozitie intr-un polonic si apoi las-o sa se scurga inapoi in vas. Daca ultimele picaturi de compozitie formeaza 3 stropi mici pe marginea polonicului, unul langa altul, inseamna ca e suficient de consistenta compozitia pentru clatite. In cazul in care compozitia se scurge lasand in urma o singura picatura pe peretele polonicului, va trebui sa adaugi faina. Iar daca amestecul se scurge greu si formeaza o masa mare si compacta, inseamna ca ai pus mult prea multa faina si va trebui sa adaugi lapte.

Cand compozitia pentru clatite este gata, asigura-te ca e omogena si nu sunt cocoloase de faina. Apoi adauga o lingurita de ulei in tigaie, incalzeste bine uleiul si pune un polonic de compozitie in tigaia cu ulei incins. Prajeste clatita pe fiecare parte, fara sa o arzi, apoi aseaz-o pe o farfurie intinsa. Repeta operatiunea, polonic cu polonic, pana ce intreaga compozitie s-a transformat in clatite.

Umplutura din miez de lapte si miere

Aseaza intr-un vas miezul de lapte natur de la Delaco si amesteca-l bine cu miere. La fiecare cutie de 120 de grame de miez de lapte trebuie sa adaugi 1-2 lingurite de miere. Intreaga cantitate va fi suficienta pentru 4-5 clatite.

clatite dulci cu miez de lapte si miere

 

Pofta buna!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *