Chec dungat, cu alune si lamaie - Woman2woman.ro


Chec dungat, cu alune si lamaie

By on august 20, 2013

mancare de post

Share Button

chec dungatSa pregatesti o prajitura poate fi extrem de complicat, insa checul dungat, cu alune si lamaie este un desert care poate fi gatit de oricine. Nu e nevoie sa ai experienta in bucatarie pentru a pregati un astfel de chec. Fie ca esti experta in prajituri sau incerci pentru prima data sa prepari acest chec, cu siguranta ca rezultatul te va multumi.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente:

– un pachet de unt Lurpak de la Delaco (200 g)
– 4 oua mici
– 1,75 cani zahar
– o cana de lapte
– 3,5 cani faina
– 2 plicuri de praf de copt
– 4 linguri de cacao
– cca 100 grame de alune macinate
– coaja de la o lamaie
– zeama de la una sau doua lamai

Cum preparam un chec dungat, cu alune si lamaie

Mixam intr-un vas ouale intregi cu zaharul. Adaugam untul (tinut macar 10-15 minute la temperatura camerei), laptele, coaja de lamaie, zeama de lamaie si alunele macinate si mixam pana la omogenizarea compozitiei. Separat, amestecam faina cu praful de copt, apoi turnam amestecul de faina peste compozitia mixata. Amestecam bine, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Cand compozitia este omogena, impartim amestecul in doua boluri, in cantitati egale. Intr-unul din boluri adaugam peste jumatatea de compozitie 4 linguri de cacao si 4 linguri de lapte. Apoi mixam bine.

Ungem cu unt o tava de cuptor, eventual mai inalta, si o tapetam cu hartie de copt. Apoi, turnam cate un polonic din compozitia alba, deasupra asezam un polonic de compozitie cu cacao si tot asa, pana cand toata cantitatea de amestec din ambele boluri a fost transferata in tava.

Dam tava la cuptor (acesta trebuie sa fie pornit cu cel putin 30 de minute inainte de folosire), la temperatura mare pentru primele 15-20 minute (cca 180 grade). Apoi scadem temperatura la cca 170 grade si mai lasam 20-25 minute. Checul ar trebui sa fie gata dupa 35-40 de minnute, insa, in functie de cuptor, ar putea dura putin mai mult pana sa fie gata. Dupa 35 de minute, insa, checul trebuie incercat cu o scobitoare. Atunci cand la inteparea checului nu ramane compozitie pe scobitoare, insemna ca prajitura e gata.

chec dungat

Pofta buna!

Cu branzeturile Delaco retetele sunt intotdeauna savuroase, delicioase, ingenioase. Convinge-te si tu! Vezi toate retetele Delaco aici.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *